[ingredients title=”Ingrediente Supa crema de dovleac copt”]
- un dovleac butternut (puteti folosi si altfel)
- lapte de soia
- sare
- piper
- ulei
- cimbru
- ierburi aromate
- 4-5 catei usturoi
- putin ulei
[/ingredients]
- Spala si taie dovleacul in 4 (cu tot cu coaja).
- Pregateste o tava, pune in ea hartie pentru copt si pune bucatile de dovleac.
- Presara peste ele sare, piper, cimbru si stropeste-le cu ulei.
- Pune si usturoiul (nedecojit)
- Acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru 30 minute la 190 grade. Dupa cele 30 minute scoate folia si lasa dovleacul sa se coaca pana devine moale.
- Scoate tava din cuptor si lasa dovleacul sa se racoreasca.
- Cu ajutorul unei linguri scoate miezul dovleacului si pune-l in vasul blenderului Oster.
- Adauga ierburi aromate, miezul usturoiului copt, lapte de soia si sare (daca mai este necesar). Porneste blenderul si paseaza totul pana la omogenizarea completa.
- Serveste supa fierbinte, decorand-o dupa preferinta.
[/preparare]