Tort cu morcov

Tort cu morcov

De mult imi doream sa-ncerc un tort cu morcovi si nu-mi pare rau c-am simtit placerea de-a savura si alt desert, cu mult diferit de preferatele mele, amandinele.

Ce m-a facut s-aleg varianta de fata, a fost prezenta cocosului, preferatul copiilor mei, si uite-asa am impacat pe toata lumea.

Ingrediente Tort cu morcov

Pentru foi

  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 80 ml iaurt
  • 8 linguri zahar
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • putin ghimbir
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 cani (de 250ml) cu morcov ras (pe razatoarea cu ochiuri mici)

Pentru crema

  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de branza
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g fulgi de cocos

Mod de preparare Tort cu morcov

Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si zaharul e topit.

Adauga untul topit si racit bine, in fir subtire, si mixeaza continuu.

Incorporeaza morcovii rasi si iaurtul.

Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si aromele, apoi adauga-le-n compozitie, omogenizand usor.

Pregateste o tava rotunda cu diametrul de 20-22 cm si unge cu unt.

Imparte compozitia in trei parti egale. Coace 3 foi, la 180 grade, pentru 20 minute.

Compozitia va trebui pusa cu lingura si nivelata cu rabdare 😛

Lasa foile la racit si pregateste crema.

Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra, timp de 10 minute.

Adauga mascarpone si crema de branza si mai mixeaza putin. Daca ingredientele sunt de calitate nu vei risca sa se taie crema.

La final incorporeaza nuca de cocos. Eu am incorporat doar in 2/3 din crema, dar era ok s-o incorporez in toata crema 🙂

Aseaza prima foaie de blat, intinde 1/3 din crema, asezi ce-a de-a doua, mai intinzi 1/3, apoi asezi ultima foaie si spritezi crema ramasa.

Tii tortul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte) apoi poti servi. Merge GROZAV la cafea 🙂

Sursa

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Print Friendly, PDF & Email