mnb

Friptura de miel la cuptor

3.46KVizualizări
5
(1)

Si la a doua testare caserola de marinare si aparatul de vidat Food Saver au luat nota 10!

Pori deschisi perfect pentru a primi aromele marinadei, friptura rumena, frageda si suculenta.Familia mi-a multumit mie, iar eu, ajutoarelor de nadejde 😉

Mielul pe care l-am cumparat eu a fost micut si implicit carnea mai frageda, daca aveti miel mai mare probabil va trebui sa lasati putin mai mult la cuptor.

friptura-de-miel-la-cuptor-437897[ingredients title=”Ingrediente Friptura de miel la cuptor”]

  • o pulpa de miel
  • 2 linguri sos soia
  • 3-4 catei usturoi
  • 250 ml bere
  • 1/3 lingurita rozmarin
  • 1/4 lingurita menta uscata
  • o crenguta de cimbru
  • o lingura mustar
  • sare
  • piper

[/ingredients]

friptura-de-miel-la-cuptor-437890Mod de preparare Friptura de miel la cuptor

Pregateste caserola de marinare Food Saver.

  1. Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust. Toaca usturoiul si adauga-l in bol.
  2. Trece pulpa prin marinada apoi pune-o in caserola.
  3. Toarna marinada, aseaza deasupra crenguta de cimbru si pune capacul caserolei.
  4. Roteste butonul de pe capac in pozitia „vidare”, conecteaza caserola la aparatul de vidat Food Saver cu ajutorul furtunasului si porneste aparatul.
  5. Efectueaza vidarea de doua ori apoi roteste butonul aparatului in pozitia „blocare” si scoate furtunasul.
  6. Da caserola la rece pentru o ora.
  7. Daca nu aveti aparat de vidat, lasati carnea la frigider 24 ore 🙂
  8. Curata cartofii si morcovii si taie-i cubulete respectiv rondele.
  9. Pregateste un vas termorezistent si toarna putin ulei.
  10. Pune cartofii si morcovii si sareaza-i usor.
  11. Aseaza pulpa de miel si toarna marinada deasupra.
  12. Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 190 grade.
  13. Dupa o ora carnea deja e patrunsa bine (verificati), scoti folia si mai lasi pana se rumeneste frumos, cca 30 de minute.
  14. Noi am servit cu gogosari in otet.

 

friptura-de-miel-la-cuptor-437894

friptura-de-miel-la-cuptor-437893

friptura-de-miel-la-cuptor-437895

friptura-de-miel-la-cuptor-437892

friptura-de-miel-la-cuptor-437891

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

one × two =