Si la a doua testare caserola de marinare si aparatul de vidat Food Saver au luat nota 10!
Pori deschisi perfect pentru a primi aromele marinadei, friptura rumena, frageda si suculenta.Familia mi-a multumit mie, iar eu, ajutoarelor de nadejde 😉
Mielul pe care l-am cumparat eu a fost micut si implicit carnea mai frageda, daca aveti miel mai mare probabil va trebui sa lasati putin mai mult la cuptor.
- o pulpa de miel
- 2 linguri sos soia
- 3-4 catei usturoi
- 250 ml bere
- 1/3 lingurita rozmarin
- 1/4 lingurita menta uscata
- o crenguta de cimbru
- o lingura mustar
- sare
- piper
[/ingredients]
Pregateste caserola de marinare Food Saver.
- Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust. Toaca usturoiul si adauga-l in bol.
- Trece pulpa prin marinada apoi pune-o in caserola.
- Toarna marinada, aseaza deasupra crenguta de cimbru si pune capacul caserolei.
- Roteste butonul de pe capac in pozitia „vidare”, conecteaza caserola la aparatul de vidat Food Saver cu ajutorul furtunasului si porneste aparatul.
- Efectueaza vidarea de doua ori apoi roteste butonul aparatului in pozitia „blocare” si scoate furtunasul.
- Da caserola la rece pentru o ora.
- Daca nu aveti aparat de vidat, lasati carnea la frigider 24 ore 🙂
- Curata cartofii si morcovii si taie-i cubulete respectiv rondele.
- Pregateste un vas termorezistent si toarna putin ulei.
- Pune cartofii si morcovii si sareaza-i usor.
- Aseaza pulpa de miel si toarna marinada deasupra.
- Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 190 grade.
- Dupa o ora carnea deja e patrunsa bine (verificati), scoti folia si mai lasi pana se rumeneste frumos, cca 30 de minute.
- Noi am servit cu gogosari in otet.