Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂

La multi ani, Danut! – si-un tort alb si curat ca sufletul tau de copil <3- Tort Raffaello

Ingrediente blat Tort Raffaello (18 cm)

5 oua

5 linguri zahar

3 linguri faina

5 linguri nuca de cocos

un varf de lingurita praf de copt

3 linguri ulei

un varf cutit sare

un plic zahar vanilat

Crema Tort Raffaello

200 g ciocolata alba

20 ml lapte

250 g mascarpone

250 ml smantana pentru frisca+zahar, dupa gust

4-5 linguri nuca de cocos

o lingurita zahar vanilat

Pentru ornat

6-8 bomboane Raffaello

nuca de cocos

Mod de preparare Tort Raffaello

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit sare, adaugand, treptat, zaharul si zaharul vanilat.

Te opresti cand compozitia este ferma si nu se mai simt cristale de zahar.

Incorporezi galbenusurile amestecate cu uleiul, amestecand usor, de jos in sus.

La final incorporezi faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.

Torni compozitia intr-o tava de 18 cm, unsa cu unt, pe undul careia ai pus hartie pentru copt.

Coci blatul la 165 grade, pe treapta a doua a cuptorului, pana se aureste frumos la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit usor desprinzi cu cutitul blatul de inel si-l rastorni pe un gratar.

Il lasi sa se raceasca bine.

Crema Tort Raffaello

Pe baie de abur pui ciocolata impreuna cu laptele si amesteci pana la omogenizare.

Lasi sa se racoreasca bine, pui mascarpone si mixezi.

Smantana pentru frisca o mixezi bine, cu zahar dupa gust, pana ce capata o consistenta ferma.

In frisca pui lingura cu lingura crema de ciocolata alba si omogenizezi usor. Ambele compozitii trebuie sa fie ferme. Poti face operatiunea asta si cu mixerul, doar daca stii ca ai pus ingrediente de calitate si nu risti sa se taie.

Doar daca e cazul adaugi 1-2 plicuri de intaritor pentru frisca (eu nu am adaugat)

Imparti crema – opresti jumatate pentru imbracat tortul si ornat deasupra iar in jumatate pui 4-5 linguri nuca de cocos (poti pune si mai multa, in functie de cat iti permite consistenta cremei)si umpli feliile de blat.

Optional – faci un  sirop de zahar, apa si putina esenta de migdale. Blatul nu necesita insiropare, doar daca vrei sa dai aroma de migdale, ungi feliile usor cu o pensula, cu sirop, daca stii ca-ti place 😉

Tai blatul in 3 felii egale si asezi – primul blat, jumatate din crema cu cocos, al doilea blat, crema ramasa si al treilea blat.

Imbraci tortul cu crema ramasa oprind putina crema pentru cateva aveline de spritat deasupra.

Pui nuca de cocos pe laterale, spritezi crema deasupra, asezi bomboanele Raffaello si dai tortul la rece pentru minim 3-4 ore.

Feliezi cu un cutit lung subtire.

Nota. Desi am avut ideea, am uitat sa o aplic.

Ma gandisem ca in mijlucul fiecarui strat de crema sa pun si o felie foaie de napolitana, pentru a aduce cat mai mult cu celebrele bomboane.Deci blat, crema, foaie de napolitana, crema, blat, etc…

IMAGINI RETETA TORT RAFFAELLO

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul zilei – mobila

Chilipirul zilei – mobila

Nu demult o persoana apropiata mie a facut renovare in apartament. Asta a implicat, printre altele, schimbarea mobilierului. Abia atunci am vazut cat de greu e in ziua de azi sa gasesti o mobila frumoasa […]

Print Friendly, PDF & Email
Choux a la creme

Choux a la creme

Aveti idee cat de mult mi-au placut aceste Choux a la creme? N-aveti…:)) Am multe poze cu deserturi in laptop pe care nu le postez si carora nu le scriu reteta pentru ca nu mi-au […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email