Azi te invat sa faci niste bomboane delicioase si simplu de facut. Dar te previn! Nu-s genul de bomboane pe care le lasi uitate intr-o bomboniera, dispar RAPID! Bomboane de casa din 3 ingrediente, unu’ mai bun ca altu’ – lapte condensat, lapte praf, nuca de cocos. Reteta e foarte versatila! Poti schimba cocosul cu migdale maruntite, cu nuca prajita tocata sau cu biscuiti. Poti trece bomboanele prin cocos, migdale, nuca, cacao sau le poti glazura cu ciocolata, asa ca la bomboanele Jerbo. Orice varianta ai alege, iti garantez ca-s foarte bune!
Iti voi prezenta variantele de azi.
Bomboane de casa
1 – pentru aprox 20 de bomboane cu lapte condensat si cocos
- 100 g lapte praf
- 40 g fulgi nuca de cocos
- 3 linguri pline lapte condensat caramelizat
2- pentru aprox 15 bomboane cu lapte condensat si migdale
- 100 g lapte praf
- 40 g fulgi de migdale maruntite
- 2 linguri pline lapte condesat caramelizat (migdalele nu-s la fel de uscate ca nuca de cocos, de aceea am pus mai putin lapte condensat)
Preparare Bomboane de casa din 3 ingrediente – foarte simplu, desi un pic „murdaricios” :)))
Pregatesti la indemana ingredientele, atat cele pe care le vei folosi, cat si in plus, din fiecare. In functie de textura compozitiei, vei vedea daca trebuie sa mai plusezi cu ceva. Asta depinde de cat de uscat e cocosul sau nuca folosita, de aceea nu-ti pot da gramaje 100% exacte.
Pui in bol ingredientele, separat 1 si 2, sau poti face doar o varianta.
Cu ajutorul unei linguri, omogenizezi cu rabdare. Laptele condensat e gros si lipicios, asa ca nu se va incorpora foarte repede. Dupa ce nu mai poti amesteca cu lingura, amesteci cu mana curata. Cand compozitia e omogena, ferma, buna de modelat, te opresti. Daca e nevoie mai poti pune nuca de cocos sau lapte condensat, incat sa ai o compozitie cu textura plastelinei.
Speli bine mainile si le umezesti usor, apoi iei bucati din compozitie si formezi bilute, pe care le tavalesti prin nuca de cocos. Poti pune in mijloc migdala sau aluna de padure. Cand si cand mai speli mainile, care vor deveni lipicioase, de la laptele condensat.
Asezi ambele feluri de bomboane de casa din 3 ingrediente, pe un platou/o farfurie si le dai la rece.
Ne vedem si pe facebook, la – Retete papa bun