Chec pufos cu zmeura - Rețete Papa Bun

Chec pufos cu zmeura

1.58KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Acest chec pufos cu zmeura e de departe unul dintre cele mai aromate si bune checuri mancate de noi!

Si simplu de facut si economic!

Poate fi pregatit atat cu zmeura proaspata cat si cu zmeura congelata.

O recomand pe prima, insa daca nu e sezonul (asa cum nu este inca la noi) merge si congelata.

Cand zmeura este proaspata nu va lasa aproape deloc zeama si checul va iesi si mai inalt decat cu zmeura congelata.

Poti schimba, bineinteles, si fructele – mure, cirese, visine etc

Chec pufos cu zmeura

Ingrediente Chec pufos cu zmeura

  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • un plic zahar vanilinat
  • 200 g zmeura
  • putina sare

Chec pufos cu zmeura

Mod de preparare Chec pufos cu zmeura

Separa albusurile de galbenusuri. Foloseste un bol mare pentru ca la final vei avea multa compozitie.

Mixeaza albusurile spuma, cu putina sare, apoi adauga, treptat 120 g zahar si mixeaza pana obtii o bezea ferma.

Preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Separat mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul ramas pana cand isi dubleaza volumul. Adauga in fir subtire uleiul mixand continuu, apoi laptele.

Amestecul obtinut pune-l peste albusuri si amesteca usor.

Cerne faina impreuna cu praful de copt.

Adaug-o in bol, impreuna cu zaharul vanilinat si, cu o spatula sau o lingura mare, amesteca de jos in sus, rotind in acelasi timp bolul circular.

Pregateste o tava de chec, tapeteaza-o pe fund cu hartie pentru copt  si toarna o treime de compozitie.

Presara 1/3 din zmeura

  • Daca e proaspata, o presari ca atare, daca e congelata o amesteci pe toata intai cu 2 linguri de faina.
  • Pune iar 1/3 din compozitie, iar zmeura si inca o data la fel.

Introdu tava in cuptor, pe treapta doi; cobora temperatura la 175 grade.

Coace checul pentru 45-50 minute, iar inainte de a opri cuptorul fa testul cu scobitoarea – eu folosesc un bat de frigarui. Trece cu cutitul pe lateralele checului, sa-l desprinzi de tava, apoi rastoarna-l pe un gratar.

Lasa sa se raceasca (cine poate :)))), apoi feliaza.

In poza apar 2 checuri. La celalalt reteta e aceeasi, doar ca nu am pus zmeura ci 3 linguri de cacao neagra.

Chec pufos cu zmeura

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

  • Am avut putin timp si am vizitat sit-ul.Mi-a placut tare mult,mi-a atras atentia multe retete ,motiv pentru care am sa revin.
    Nu gatesc mult,doar pentru mine de 2-3 ori pe saptamana.Multa vreme am stat in bucatarie,o mai fac si acum dar numai cand am pofta de ceva nou si bun,mai ales dulciuri.
    Am ajuns in stadiul in care vreau sa fac ceva uso;multe salate si multe vegetale.
    Multumesc foarte mult!

    • Multumesc frumos, Elena, atat pentru vizita cat si pentru cuvintele frumoase!
      Da, corecta alegerea ta in ce priveste alimentatia.
      Recunosc ca eu nu am chiar multe retete sanatoase, gatesc inca divers, atat cat ne permite organismul, desi ar fi bine venita oricand o atentie mult mai mare fata de procesarea alimentelor.
      Te mai astept!
      Zi frumoasa!

Lasă un răspuns