Probabil una dintre cele mai bune negrese incercate de mine! – Negresa de post cu cafea
Arome grozave in romburi pufoase, extrem de usor de facut. N-ai nevoie de mixer, totul se prepara intr-un singur bol.
Torni in tava, coci si gata 🙂
N-am poze din timpul prepararii. Am facut-o intro-o seara, tarziu tare si nu-mi mai aveam timp de poze, dar la cat de simplu de facut e, nici nu erau necesare.
Ingrediente – Negresa de post cu cafea – totul se masoara cu aceeasi cana, o cana de 250 ml
- o cana de zahar
- o cana cafea preparata (280 ml apa, 4 linguri de cafea, 2 linguri zahar)
- o cana de ulei
- 5 linguri pline gem de prune
- 3 linguri cacao neagra
- 3 cani faina
- o lingurita de bicarbonat + 4 linguri zeama de lamaie
- o ligurita scortisoara
- un varf de lingurita sare
- zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un bol amesteca uleiul cu zaharul.
Pregateste o cafea punand intr-un ibric toate ingredientele. Lasi sa fiarba putin apoi racesti.
Strecori si adaugi, treptat, peste zaharul cu ulei.
Adaugi si bicarbonatul strins in zeama de lamaie, apoi faina – canile cu faina nu trebuie sa fie cu varf!
Omogenizezi amestecand cu-n tel para. Compozitia va fi mai groasa decat cea de chec.
Pui si gemul, cacaua si scortisoara.
Amesteci bine pana la omogenizare.
Pregatesti o tava de 25×36 cm, o ungi cu putin ulei si tapetezi cu hartie pentru copt.
Torni compozitia si nivelezi.
Introduci tava in cuptorul preincalzit si coci la 165 grade pentru 35 minute pe treapta 3, apoi cobori tava pe treapta 2 si mai coci 5 minute la 180 grade.
- Tu iti cunosti bine cuptorul si stii secretele lui, asa ca poti coace negresa de post cu cafea si 40 minute la foc mediu – 165-170 grade, daca stii ca coace bine.
Cand negresa e frumos crescuta si trece testul cu scobitoarea, o scoti din cuptor si-o lasi la racit in tava.
Cand e rece, o pudrezi cu zahar pudra.
Alte retete de negrese
De post