mnb

Prajitura Deliciu

prajitura-deliciu
14.9KVizualizări
3.8
(9)

 

Dovada ca nu intotdeauna cea mai impecabila fotografie reuseste sa-ti faca o pofta de nestavilit, sta faptul ca , desi mai vazusem aceasta reteta de prajitura Deliciu , in fotografii super frumoase, niciodata nu ma tentase atat de mult ca atunci cand am vazut-o aici.

Habar nu am ce anume m-a atras :)), textul, poza cu prajitura intreaga, dar ce stiu e ca in fiecare zi ziceam – azi o fac si eu! :))

Laud eu prajituri, mai mult sau mai putin :D, dar despre asta pot spune cu mana pe inima ca e DIVINA!

Nuca prajita, ciocolata, frisca, cafea – este combinatia care parca a fost special facuta pentru mine :))).

edit 20.04.

prajitura-deliciu
prajitura-deliciu

prajitura cu cremaprajitura cu nuca
„Ingrediente prajitura Deliciu”

  • 200 gr nuca prajita, tocata
  • biscuiti simpli
  • o cana de cafea preparata
  • 250 gr crema de ciocolata (Nutella, Finetti)

Blat ( tava de 20/25cm) :

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • 3 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare

Crema

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml smantana + o lingura zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

nota: mai demult foloseam frisca Hulala si aia se mixa foarte ferm, insa acum, facand cu frisca naturala, nu stiu daca ar mai sta frisca asa ca in imagine, asa ca as plusa la crema cu 3 foi de gelatina, folosite asa cum se indica pe pachet( in cazul asta in crema calda, apoi racita si amestecata cu frisca) – lasata crema apoi 15-20 minute la rece, apoi folosita asa cum scrie in reteta

cacao pentru pudrat, sau nuca macinata, ciocolata – ce vreti voi

prajitura deliciu

Mod de preparare Prajitura Deliciu

  1. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, folie de aluminiu, pune nuca tocata si o distribuie uniform.
  2. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
  3. Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste nuca din tava, cu grija sa nu strici stratul nu nuca, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.
  4. Fierbinte il rastorni pe un platou, ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald.
  5. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.
  6. Intre timp prepara crema.
  7. Galbenusurile amesteca-le cu zaharul si laptele si fierbe-le impreuna, intr-un vas cu fund dublu, la foc mic si amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani – procedeul e si mai sigur pregatit la bain marie.
  8. Frisca mixeaz-o cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.
  9. Raceste bine amestecul de galbenusuri, adauga-l peste frisca, lingura cu lingura, mixand la prima treapta a mixerului pana la omogenizare. Daca este cazul poti adauga un plic-doua intaritor frisca.
  10. Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.
  11. Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti. 🙂

 

Nota

Eu recomand la crema intaritor pentru frisca sau o lingurita gelatina (prelucrata dupa instructiuni) pentru mai multa „fermitate” a cremei. In functie de frisca folosita iese ba mai tare ba mai molicica si, sa nu riscam, mai bine ii adaugam un „ajutor”

Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun

 

Varianta Mariei o gasesti aici – Prăjitura Deliciu cu lămâie și caramel

prajitura de casa

pprajitura-deliciu3

prajitura de casa

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

22 de comentarii

Lasă un răspuns

fourteen + fifteen =