Ingrediente Souffle de branza
* 5 oua
* 400-500 gr branza de vaci
* 200 gr porumb dulce din conserva
* o lingurita sare mare
* o legatura marar
* 150 gr smantana
* un praf de copt
* unt si malai pentru uns formele
* cascaval pt ras deasupra (optional, eu nu am vrut sa pun :)) )
Mod de preparare Souffle de branza
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de copt.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea.
Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul.
Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana si branza.
Am amestecat usor, usor, iar la final am adaugat porumbul si mararul si am omogenizat.
Am uns vasele cu unt, am presarat putin malai si am pus compozitia.
Am introdus in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 10 min.
Dupa cele 10 min. am ridicat temperatura cuptorului la 200 grade si am lasat pana s-a rumenit frumos.
Din nou am avut aprecieri in unanimitate :))
Minunatia asta am preluat-o de la Antonina, o fata tare, tare draga mie.
Buna mancare ai facut! 😉
Multumesc frumos Gabyta… ca de obicei esti o scumpa.. Ma bucur ca ti-a placut..Sa va fie de bine
arata bine zici ca e buna? nu am mai cumparat/mancat porumb la conserva si de 100 de ani…desi de fiecare data il vad dar nu prea am la ce sa-l folsesc, zici ca merita incercata reteta asta.
imi plac si vasele alea , iese bine mancarea in ele dada.
Imi plac tare mult souffle-urile iar al tau arata minunat.
frumoasä combinatie si frumoasä prezentare