Tagliatelle cu ciuperci si piept de pui – un pranz cremos, cald si tare bun, potrivit atat pentru familie cat si pentru atunci cand ai musafiri.
30 minute si totul e gata, daca ai totul la indemana!
Ingrediente pentru 5-6 persoane
- 400 g tagliatelle – poti folosi si alt tip de paste
- un piept de pui (sau unul si jumatate)
- un bocan de ciuperci intregi, mici sau ciuperci feliate – poti folosi si ciuperci champignon proaspete
- o ceapa alba
- 3 catei de usturoi
- 400 ml smantana pentru gatit – 25 sau 32% grasime
- 300 ml lapte
- 2 linguri parmezan ras
- putin patrunjel verde tocat
- 3 linguri de ulei
- 40 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare Tagliatelle cu ciuperci si piept de pui
Pregateste toate ingredientele pe masa de lucru.
Pune apa intr-o oala la fiert, adauga jumatate de lingurita sare.
Cand a dat apa in clocot adauga pastele si fierbe dupa instructiunile de pe punga.
La final lasa-le la scurs.
Pregateste o tigaie/cratita incapatoare si incinge uleiul.
Taie cubulete pieptul de pui, presara-l cu sare si plonjeaza-l in tigaia incinsa.
Rumeneste-l usor pe toate partile – 5-6 minute dureaza.
Rastoarna intr-un bol si pune in tigaie untul, apoi ceapa tocata marunt si ciupercile. Amesteca constant rumenind usor ciupercile si ceapa – undeva la 6 minute.
Adauga apoi usturoiul, amesteca usor, pune si puiul, toarna smantana si laptele si omogenizeaza usor. Fierbe un minut, apoi pune pastele.
Amesteca cuprinzandu-le bine de sos si fierbe la foc mic 5 minute, amestecand cand si cand.
Acum adauga parmezanul si patrunjelul, omogenizeaza usor pana cand sosul prinde consistenta potrivita, potriveste gustul de sare si piper, apoi pune capac pe vas si opreste focul.
Lasa 8-10 minute, sa se imprieteneasca aromele, apoi serveste alaturi de cei dragi!
Pofta buna!