Cu putine ingrediente, cu mod de preparare foarte simplu, reteta de budinca de paste la cuptor poate constitui o cina delicioasa! Paste, oua, branza si smantana, sunt ingredientele de baza de care ai nevoie.
Ingrediente budinca de paste la cuptor
- 200 g paste (alegeti pastele care va plac voua)
- 500 g branza dulce de vaci (eu folosesc Pilos pentru prajituri) +150 g branza framantata – daca nu vreti sa puneti branza framantata, puneti din start 650 g branza dulce de vaci
- 3 oua
- 3-4 linguri de zahar
- o lingurita esenta rom
- 1/3 lingurita sare
- pentru servit – smantana si zahar tos
Preparare Budinca de paste la cuptor
Pune o oala cu 2 l de apa la fiert. Adauga putina sare.
In momentul in care a dat in clocot, pune pastele si lasa-le la fiert conform indicatiilor de pe pachet.
Intr-un bol incapator bate usor ouale intregi, apoi adauga branza dulce de vaci, zaharul, sarea si branza framantata. Omogenizeaza si adauga si esenta.
- Noua ne place acel gust dulce-sarat folosit pentru umplutura de branzoaice, dar voi, daca preferati, puteti face budinca fie dulce, fie sarata. E buna oricum!
Dupa ce pastele au fiert, strecoara-le si trece-le rapid sub un jet de apa rece, scurge-le bine si pune-le peste amestecul cu branza.
Unge un vas termorezistent cu unt si toarna compozitia.
Niveleaza si introdu vasul la cuptor, la 185 grade (in cuptorul preincalzit din timp). Lasa pana cand budinca se rumeneste usor la suprafata.
In ultimele 5 minute (dureaza cam 35-40 minute maxim) poti porni ventilatia.
Portioneaza budinca de paste la cuptor si distribuie in farfurii cat timp preparatul e cald, apoi serveste cu smantana si zahar tos.
Oricum sunt tare bune si reci.
Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun
Alte retete bune cu paste
Paste cremoase cu sos alb
Reteta rapida de paste din doar 3 ingrediente