marți, august 20, 2019

Negresa cu ciocolata

281Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Cea mai buna negresa cu ciocolata pe care am mancat-o pana acum! O prajitura atat de aerata, frageda si bunaaaa!

O tava de 18/26 cm noua nu ne-a ajuns :-)))

Am insistat la copii macar 2-3 bucati sa lase sa-i trimit mamei soacre 😛

 

negresa-cu-ciocolataIngrediente negresa cu ciocolata

  • 3 oua
  • 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime, cred ca e ok )
  • 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider, prin robot)
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 lingurite praf de copt
  • zahar vanilat
  • putina sare

 

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Mod de preparare Negresa cu ciocolata

  1. Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
  2. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.
  3. Separa albusurile de galbenusuri.
  4. Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.
  5. In crema obtinuta adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pudra de ciocolata, si omogenizeaza. Spre final adauga smantana.
  6. Mixeaza spuma albusurile. Adauga 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizeaza, adauga albusurile ramase si amesteca usor, de jos in sus.
  7. Intr-o tava de 18/26 cm pune hartie de copt, pune compozitia lingura cu lingura, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30minute.
  8. Fa proba cu scobitoarea si daca e gata si scobitoarea e curata opreste aragazul, daca nu mai lasa 5 minutela foc mic.
  9. Cand s-a racit portioneaz-o si fie ii pui glazura, fie nu, cum doresti 🙂
  10. Eu aveam glazura pregatita cu o zi inainte pentru o alta prajitura (100 gr ciocolata neagra topita impreuna cu 80 ml frisca lichida)  si-am pus cate putin pe fiecare prajitura.

 

DSC04416

DSC04417

negresa-cu-ciocolata

 

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns