Cea mai buna negresa cu ciocolata pe care am mancat-o pana acum! O prajitura atat de aerata, frageda si bunaaaa! Negresa aceasta este pe placul tuturor celor care mi-au cerut reteta. O tava de 18/26 cm noua nu ne-a ajuns :-))) Am insistat la copii macar 2-3 bucati de negresa sa lase, sa-i trimit mamei soacre 😛
Negresa cu ciocolata
Autor: Gaby

- Ingrediente negresa cu ciocolata
- 3 oua
- 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime, cred ca e ok )
- 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider, prin robot)
- 150 gr faina
- 150 gr zahar
- 50 gr cacao
- 2 linguri smantana grasa
- 2 lingurite praf de copt
- zahar vanilat
- putina sare
Mod de preparare Negresa cu ciocolata
- Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
- Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.
- In crema obtinuta adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pudra de ciocolata, si omogenizeaza. Spre final adauga smantana.
- Mixeaza spuma albusurile. Adauga 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizeaza, adauga albusurile ramase si amesteca usor, de jos in sus.
- Intr-o tava de 18/26 cm pune hartie de copt, pune compozitia lingura cu lingura, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30minute.
- Fa proba cu scobitoarea si daca e gata si scobitoarea e curata opreste aragazul, daca nu mai lasa 5 minutela foc mic.
- Cand s-a racit portioneaz-o si fie ii pui glazura, fie nu, cum doresti 🙂
- Eu aveam glazura pregatita cu o zi inainte pentru o alta prajitura (100 gr ciocolata neagra topita impreuna cu 80 ml frisca lichida) si-am pus cate putin pe fiecare prajitura.
There is no ads to display, Please add some
mmm ce bunatate!
Imi voi ingrasa sotul serios, in fiecare weekend caut sa vad ce dulciuri ai mai facut! 😀
incerc si eu .
Geniala prajitura si f delicioasa. Am facuto de mai multe ori. Azi am facuto cu cirese. Sa vedem cum va iesi. Multumim de reteta!
Cu mare drag!
Cum a iesit cu cirese?
Week-end linistit!
Fac negresa asta de ani de zile! E cea mai buna!