Daca vrei un desert bun, cu gust intens de ciocolata, care sa nu te tina mult in bucatarie si nici sa nu aiba prea multe ingrediente, fa o prajitura de ciocolata.
Nu, la noi nu tine nici asta, la noi nu tine nimic :)))


- 180 g ciocolata cu 40 % cacao (merge foarte bine si 54% sau 60% dar eu nu aveam in casa)
- 180 g unt cu 80-82% grasime
- 160 g zahar tos
- 3 oua
- un varf lingurita sare
- 100 g faina
- 4 linguri cacao neagra
- un plic zahar vanilat
Mod de preparare – tava 20×20 cm.
Pune intr-un vas la bain-marine untul impreuna cu ciocolata. Cand amestecul e fierbinte adauga cacaua (daca pui ciocolata cu 60% cacao, adauga doar 2 linguri)
Mixeaza ouale cu sarea si zaharul pentru aprox 6-7 minute.
Adauga in fir subtire ciocolata racita, mixand continuu si apoi zaharul vanilat.
La final incorporeaza faina cernuta, mixand cateva secunde. Nu insista cu mixatul! Poti incorpora usor si cu lingura, pentru a scoate cat mai putin aer din compozitie.
Pregateste tava. Unge-o cu putin unt apoi lipeste hartie de copt.
Toarna compozitia pentru prajitura de ciocolata.
Tranteste usor tava de masa de cateva ori.
Introdu la cuptor, pe treapta din mijloc si coace la 180 grade, program cu ventilatie, pentru 16-18 minute. (cuptorul trebuie preincalzit din timp)
Scoate tava din cuptor, apoi lasa la racorit 15-20 minute, portioneaza in patrate si serveste fie calde, fie dupa ce se racesc complet.
Sunt minunate la cafea!
Prajitura de ciocolata nu trebuie lasata mult la cuptor desi asta va fi impulsul, dar nu este necesar! Textura prajiturii atunci cand aceasta este calda, trebuie sa fie umeda. Cu cat se raceste, se mai usuca putin.
Pe facebook ma gasesti aici – Retete Papa Bun
Buna dimineața. In lista ingredientelor nu apare untul, dar in pașii rețetei ati scris ca se topesc ciocolata și untul pe baie de abur.
Buna dimineata!
Gata, am completat.
Multumesc frumos pentru atentionare! <3
Noi multumim pentru toate retetele oferite!
Cu drag! Saptamana cu bucurii!