joi, august 22, 2019

Chec cu unt si lamaie

167Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Atat de aromat si bun e checul asta cu unt si lamaie, incat ne-a ajuns doar pentru o cina si-un mic dejun.

E finut, aroma de unt ii da un gust irezistibil, iar c-un pahar de iaurt sau alaturi de-o ceasca cu cafea, merge de minune!

Si nu se face greu deloc!


5.0 from 1 reviews
Ingrediente Chec cu unt si lamaie
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Author:
Recipe type: Desert
Serves: 5-7
Ingrediente
  • 6 oua
  • 250 g unt
  • 320 g faina alba
  • 280 g zahar pudra
  • o lamaie mare
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt
Note
eu am folosit lime, voi puteti folosi orice soi de lamaie aveti la indemana
puteti pune si mai multa zeama de lamaie decat se mentioneaza in reteta

 

chec cu unt si lamaie

Mod de preparare chec cu unt si lamaie

Radem lamaia de coaja si stoarcem apoi sucul.

Untul, la temperatura camerei, il mixam spuma.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand este diluat complet.

Adaugam galbenusurile de la cele 6 oua si mixam in continuare.

Punem putina sare, zaharul vanilat, zeama  si coaja rasa de lamaie.

Faina cernuta impreuna cu praful de copt o adaugam treptat in compozitie, mixand la viteza mica.

Batem spuma albusurile.

Le adaugam in compozitia de chec cu lamaie amestecand usor, de jos in sus.

Tapetam doua tavi de chec (sau una mare, gen guguluf) cu hartie pentru copt sau ungem bine cu unt si presaram  putina faina.

Turnam compozitia si nivelam.

Introducem tava/tavile in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua, la 160-165 grade.

Coacem checul pana cand devine usor rumen la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Daca folosim tava mare va dura aproximativ 60 minute, daca alegem tavi de chec mai mici va dura aproximativ 40 minute. Cel mai sigur e testul si culoarea checului, timpul depinzand de modul in care coace  cuptorul dumneavoastra.

Pudram cu zahar, ii facem o glazura sau il lasam simplu.

Sursa bucataras.ro

chec cu unt si lamaie

chec cu unt si lamaie

 

 

 

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Rate this recipe: