Asa-i ca si tu ai manca o prajitura de post? Sincer, si eu 😀 Desi preferata noastra in post e prajitura cu mere, am vazut la Mihaela prajitura asta, am vazut cat de simplu se face si ca are ingrediente accesibile, asa c-am incercat-o. Foarte buna!
Ingrediente reteta prajitura de post
300 g faina
150 g zahar
75 ml ulei
10 g praf de copt
2 linguri fulgi de cocos
un plic zahar vanilat
200 ml – lapte de orez, lapte de soia, lapte de cocos, apa minerala, suc de fructe – eu am pus cidru de mere, asta aveam in casa
150 g zmeura congelata sau alte fructe – afine, mure
un varf cutit sare
Mod de preparare
Pasii retetei sunt extrem de simpli si putini.
Intr-un bol amesteca ingredientele uscate – faina, praf de copt, sare, cocos, zahar vanilat.
In alt bol amesteca cidrul (sau ce alt lichid de post ai ales), uleiul.
Pune ingredientele umede peste cele uscate, amesteca energic pana la omogenizare.
Incorporeaza usor zmeura.
Pregateste o tava de 20/30 cm, tapeteaza cu hartie pentru copt, toarna compozitia si niveleaza.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura pe treapta doi, la 175 grade (sau 160 grade daca alegi program cu ventilatie) , pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.
Rece, pudreaza prajitura de post cu zahar pudra vanilinat.
- 300 g faina
- 150 g zahar
- 75 ml ulei
- 10 g praf de copt
- 2 linguri fulgi de cocos
- un plic zahar vanilat
- 200 ml - lapte de orez, lapte de soia, lapte de cocos, apa minerala, suc de fructe - eu am pus cidru de mere, asta aveam in casa
- 150 g zmeura congelata sau alte fructe - afine, mure
- un varf cutit sare
Ne gasiti si pe: Retete Papa Bun
Foarte faina ti-a iesit! 😉
Ma bucur ca ti-a placut!
:-*
Foarte bună în perioada de post! Rapidă și cu ingrediente ușor de găsit.. Am făcut-o cu suc de mere și dulceață de zmeură și a ieșit foarte gustoasă!
Buna, Ramona!
Ma bucur ca ti-a placut! <3
Wow arată fff bine ! O sa încerc și eu cu căpșuni sper sa îmi iasă ! 🤗
Buna, Iuliana!
E o prajtura tare simpla 😉
Cantitatea a fost insuficienta pt o tava de 20/30. Apropo, în poza prajitura nu pare de dimensiunile acestea , ci mult mai mare. Mă întreb cum de a iesit asa înaltă?! Poate ati dublat cantitatile…
Mira, imi pare rau ca prajitura nu a iesit asa ca in imagine.
Daca ai citit reteta completa, si sunt sigura ca ai citit-o, ai vedea ca reteta nu imi apartine, am preluat-o de la Miha si am respectat tot ce a scris ea, ingrediente si dimensiuni tava. – https://dulciurifeldefel.ro/prajitura-de-post-cu-fructe/
Teoretic daca mie mi-a iesit asa ca a Mihaelei, inalta si frumoasa, normal era la fel sa iasa si a ta.
Practic insa nu am de unde sti motivul…