Asa-i ca si tu ai manca o prajitura de post?
Sincer, si eu 😀
Desi preferata noastra in post e prajitura cu mere, am vazut la Mihaela prajitura asta, am vazut cat de simplu se face si ca are ingrediente accesibile, asa c-am incercat-o.
Foarte buna!
- 300 g faina
- 150 g zahar
- 75 ml ulei
- 10 g praf de copt
- 2 linguri fulgi de cocos
- un plic zahar vanilat
- 200 ml - lapte de orez, lapte de soia, lapte de cocos, apa minerala, suc de fructe - eu am pus cidru de mere, asta aveam in casa
- 150 g zmeura congelata sau alte fructe - afine, mure
- un varf cutit sare
Mod de preparare
Pasii retetei sunt extrem de simpli si putini.
Intr-un bol amesteca ingredientele uscate – faina, praf de copt, sare, cocos, zahar vanilat.
In alt bol amesteca cidrul (sau ce alt lichid de post ai ales), uleiul.
Pune ingredientele umede peste cele uscate, amesteca energic pana la omogenizare.
Incorporeaza usor zmeura.
Pregateste o tava de 20/30 cm, tapeteaza cu hartie pentru copt, toarna compozitia si niveleaza.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura pe treapta doi, la 175 grade (sau 160 grade daca alegi program cu ventilatie) , pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.
Rece, pudreaza prajitura de post cu zahar pudra vanilinat.
Foarte faina ti-a iesit! 😉
Ma bucur ca ti-a placut!
:-*
Foarte bună în perioada de post! Rapidă și cu ingrediente ușor de găsit.. Am făcut-o cu suc de mere și dulceață de zmeură și a ieșit foarte gustoasă!
Buna, Ramona!
Ma bucur ca ti-a placut! <3