Si cand e post copiii vor pachetel si tu vrei ceva bun la micul dejun, asa ca e binevenita pentru toata lumea o Placinta de post cu mere
Asa-i?
Aceste placintele rezolva ambele probleme. Alaturi de un compot de pere, tu ai micul dejun, iar piticilor le poti pune cate una in ghiozdanel. Nu vor veni cu ea inapoi acasa 😛
Ingrediente Placinta de post cu mere
Aluat
500 gr faina alba
aprox. 250 ml apa calda
25 gr drojdie proaspata
doua linguri zahar
1/2 lingurita sare
40 ml ulei de masline
coaja rasa de lamaie
Umplutura
5 mere mari
3 linguri zahar
scortisoara
esenta de rom
Sirop
miere sau 40 ml apa+doua linguri zahar pudra+doua linguri zeama lamaie
Mod de preparare Placinta de post cu mere
Aluat.
Pune intr-un bol curat faina impreuna cu drojdia, sarea si zaharul.
Adauga treptat apa calduta, omogenizeaza apoi framanta usor cu mana. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui sa mai ajustezi cantitatea de apa adaugata sau sa pui mai multa. Trebuie sa ai un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Adauga treptat uleiul si framanta 10-15 minute.
Acopera bolul si lasa-l la loc cald pentru o ora.
Intre timp curata merele, rade-le pe razatoarea cu ochiuri mari si pune-le intr-o cratita. Caleste-le impreuna cu zaharul si scortisoara, la foc mediu, timp de aprox. 15 minute. Trebuie sa scada tot sucul lasat de mere, sa ai o umplutura legata, putin umeda.
La final adauga esenta de rom.
Intinde aluatul pe masa de lucru infainata, intr-o foaie dreptunghiulara.
Imparte foaia in 6.
Fiecarei bucati portionate cresteaza-i jumatate din suprafata. Pe cealalta jumatate pune umplutura de mar si trece pe deasupra ei toate fasiile din aluatul crestat (vezi fot0), apasand cu degetele sa se lipeasca bucatile de aluatul cu umplutura.
Transfera-le toate intr-o tava in care ai pus hartie petru copt.
Introdu tava in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pe treapta de mijloc. Cand placintele au prins culoare pe talpa scoate tava si pensuleaza placintele cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor sau cu miere.
Introdu tava cu Placinta de post cu mere inapoi in cuptor, de aceasta data pe treapta superioara, si lasa pana ce placintele se rumenesc.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
8 comentarii
Sunt foarte bune si mai ales sunt si de post ceea ce ma incanta!
Sunt foarte bune si mai ales sunt si de post ceea ce ma incanta!
Ce bune si frumoase ti-au iesit! As veni la tine la o cafea 🙂
Arata delicios!
un desert perfect de toamna 🙂
Multumesc pentru reteta,am sa le fac si eu! :-*
Cat de bune cred ca sunt…
Ia uite cum ai copt-o gata feliata!!placinta cu mere,e preferata mea!!
ce chestii misto ne aduci pe masa. ms