O reteta by Laura Laurentiu. Eu am facut cantitate dubla. E grozava! Multumesc mult, Laura.
Ingrediente
- 2 bucati mari cotlet de porc (aprox. 3 kg)
- amestec pentru carnat, aprox 800-900 gr.(carne de porc, carne de vita, tocate, in care am pus usturoi, sare, piper, putina apa)
- 3-4 teline, micute (doar radacina)
- doua mere
- 3 cepe
- 3 morcovi mari
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
- boia de ardei iute
- apa
Mod de preparare
Bucatile de cotlet se curata de grasime, de pielite si se strapung cu un cutit bine ascutit, lung, pana obtinem doua buzunare in interiorul lor.
Cu amestecul pentru carnat umplem bine, bine aceste buzunare . Eu m-am folosit de o lingura lunga de lemn cu coada usor rutunjita.
Trebuie sa presati bine compozitia, sa nu se desfaca la taierea cotletului dupa preparare.
Un morcov se feliaza in felii lungi si subtiri. Se fac orificii in cotlet , cu un cutit subtire si se introduce morcovul.
Legumele si marul se curata si se taie in bucati mari.
Intr-un vas termorezistent le asezam toate si desupra asezam bucatile de cotlet condimentate cu sare, piper si boia.
Adaugam vinul si apa cat sa ajunga pana la jumatatea tavii.
Acoperim cu folie de aluminiu si bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade.
Lasam o ora, ferim cu grija folia, invartim cotletul pe cealalta parte , acoperim din nou cu folia si mai dam pt o ora la cuptor.
Scoatem folia si mai lasam pe fiecare parte pana se rumeneste frumos.
E un deliciu, carnea se prepara in aburul legumelor, nu este pic de grasime.
Se scoate cotletul, se pastreaza la cald iar tot ce ramane in tava se paseaza cu blenderul obtinand un sos DELICIOS!
Se serveste dupa preferinte alaturi de: piure, orez, fasole verde, mazare, sau se taie rece pe un platou cu aperitive.
Cu amestecul pentru carnat umplem bine, bine aceste buzunare . Eu m-am folosit de o lingura lunga de lemn cu coada usor rutunjita.
Trebuie sa presati bine compozitia, sa nu se desfaca la taierea cotletului dupa preparare.
Un morcov se feliaza in felii lungi si subtiri. Se fac orificii in cotlet , cu un cutit subtire si se introduce morcovul.
Legumele si marul se curata si se taie in bucati mari.
Intr-un vas termorezistent le asezam toate si desupra asezam bucatile de cotlet condimentate cu sare, piper si boia.
Adaugam vinul si apa cat sa ajunga pana la jumatatea tavii.
Acoperim cu folie de aluminiu si bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade.
Lasam o ora, ferim cu grija folia, invartim cotletul pe cealalta parte , acoperim din nou cu folia si mai dam pt o ora la cuptor.
Scoatem folia si mai lasam pe fiecare parte pana se rumeneste frumos.
E un deliciu, carnea se prepara in aburul legumelor, nu este pic de grasime.
Se scoate cotletul, se pastreaza la cald iar tot ce ramane in tava se paseaza cu blenderul obtinand un sos DELICIOS!
Se serveste dupa preferinte alaturi de: piure, orez, fasole verde, mazare, sau se taie rece pe un platou cu aperitive.