mnb

Cheesecake simplu

10.8KVizualizări
4.6
(40)

Pana nu de mult aveam eu falsa impresie ca nu imi plac cheesecake-urile coapte. Probabil vreo reteta de cheesecake mai veche testata mi-a intiparit-o-n minte dar mi-a sters-o aceasta de azi 😀

Danut este criticul meu cel mai necrutator :)) (fiul meu de 11 ani 🙂 ) iar, daca prajitura lui preferata este Bounti, no, stiti ce a zis despre acest cheesecake?

– Este bun! Foarte bun! Poate chiar mai bun decat prajitura aia care-mi place mie cu cocos 😀

cheesecake

„Ingrediente Cheesecake”

  • Pentru crusta de biscuit
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt
  • 2 linguri gem caise
  • daca biscuitii nu sunt dulci, pune si o lingura de zahar pudra
  • uneori pun in compozitie si 1-2 linguri cacao
  • Pentru umplutura de branza
  • 300 gr branza de vaci dulce (eu am avut de casa) – e foarte buna si cea Pilos, de la Lidl
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml frisca lichida
  • 3 linguri smantana grasa (25% grasime)
  • o lingura si 1/2 amidon alimentar

edit: cand vreau mai multa umplutura, pun 500 g branza de vaci Pilos, 150 g zahar, 3 oua, 3 linguri amidon, 3 linguri smantana, 100 ml frisca

 

ch5

„Mod de preparare reteta de Cheesecake”

  1. Pregateste o forma cu diametrul de 22 cm si unge-o cu unt.
  2. Macina biscuitii.
  3. Topeste untul.
  4. Amesteca intr-un bol untul topit cu gemul, omogenizeaza si adauga biscuitii. Incorporeaza bine.
  5. Toarna amestecul in forma unsa cu unt, distribuie in mod egal si , ajutandu-te de o lingura (dar si cu mana) tapeteaza bine fundul formei ridicand usor crusta si pe laterale. Preseaza bine, sa faca „priza” amestecul,apoi da tava la frigider pana pregatesti umplutura.
  6. Pune branza, zaharul si smantana intr-un vas si mixeaza (eu am folosit blenderul) pana obtii o pasta omogena.
  7. Adauga, rand pe rand, ouale mixand dupa fiecare. Incorporeaza zeama de lamaie, zaharul vanilat, amodonul alimentar si frisca si mixeaza doua minute.
  8. Scoate forma de la rece si o introdu in cuptorul preincalzit pentru 5 minute la foc mic.
  9. Scoate apoi, toarna usor umplutura si baga inapoi in cuptor (nu ridica temperatura!) si lasa la copt pentru 40 minute , la 170 grade, pe treapta 2, apoi intredeschide usa cuptorului si mai lasa 10 minute. Verifica sa fie copt, dar nu rumen. Daca nu e legat complet il mai lasi 🙂
  10. TEMPERATURA CUPTORULUI E DOAR ORIENTATIVA. Depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia. Ultima oara l-am lasat doar 30 minute, dar cand am facut la cuptor cu gaz am lasat 40. Atinge cu varful degetelor mijlocul prajiturii. Daca e ferm si usor gelatinos, e gata.
  11. Lasa cheesecake-ul sa se raceasca tot in cuptor, apoi introdu-l la frigider pentru cateva ore. Nu sari acest pas! Desertul se leaga bine si capata cremozitate in acest timp.
  12. Trece lama unui cutit pe laterale si scoate usor inelul.
  13. Servesti cu topping-ul care-ti place – sos caramel, dulceata, sos de ciocolata, frisca, posibilitatile-s infinite :)). Eu am preferat dulceata de afine (bucata din fotografie era calduta, o nebunie!!! asa buna era) iar copiii sos de ciocolata. Dar e foarte bun si simplu.

 

123457

cheese4

cheese3

DSC_0031

Cum se face cu sos de afine?

Pui intr-o craticioara 300-400 g afine. Torni peste ele 3-4 linguri zahar si o lingura zeama de lamaie. Fierbi pentru 3-4 minute, apoi ingrosi sosul cu o lingura de amidon alimentar diluat in putina apa. Torni in cratita si omogenizezi. Fierbi cateva secunde pana se ingroasa. Peste cheesecake-ul rece torni sosul si lasi la racit.

reteta cheesecake copt

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 40

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

6 comentarii

Lasă un răspuns