joi, august 22, 2019

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

118Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Un alt desert delicios, numa’ bun pentru copii, pregatit in aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune. Practic este o crema groasa, fina, aromata, facuta dintr-un minimum de ingrediente.
Recomand forme de ramekin, speciale pentru creme brulee!
Eu nu am avut. Am pus intr-un vas mai mare. Acest lucru a schimbat timpul de preparare, asa ca eu va voi scrie reteta corect, pentru forme mici, individuale.

Creme brulee

Ingrediente

  • 250 smantana dulce/frisca
  • 3 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • un plic de zahar vanilinat
  • un varf lingurita scortisoara
  • un varf lingurita nucsoara

zahar tos, cat mai fin, pentru caramelizat

 

Mod de preparare Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca.

Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati.

Pregatiti aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune.

Turnati 250 ml apa, apoi puneti gratarul de inox.

Distribuiti compozitia de creme brulee in cantitati egale, in forme de ramekin

Imbracati formele in folie de aluminiu si le asezati pe gratar. Puteti sa le puneti si suprapuse.

Montati capacul aparatului si inchideti supapa.

Setati timpul, Manual, presiune inalta, 10 minute. Porniti aparatul.

In momentul in care timpul a expirat lasati inca 10 minute “la odihna”, apoi deschideti supapa si lasati sa se elibereze aburul. Lasati formele in vas, pana cand s-au racit complet, apoi le transferati la frigider pentru minim 4 ore.

Le scoateti, presarati zahar tos deasupra si, cu ajutorul unui arzator de bucatarie, il caramelizati.

Lasati inca 5 minute la rece, apoi serviti.

Reteta in imagini

Creme brulee

Creme brulee

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns