Un alt desert delicios, numa’ bun pentru copii, pregatit in aparatul . Practic este o crema groasa, fina, aromata, facuta dintr-un minimum de ingrediente.
Recomand forme de ramekin, speciale pentru creme brulee!
Eu nu am avut. Am pus intr-un vas mai mare. Acest lucru a schimbat timpul de preparare, asa ca eu va voi scrie reteta corect, pentru forme mici, individuale.
Ingrediente
- 250 smantana dulce/frisca
- 3 linguri zahar
- 3 galbenusuri
- un plic de zahar vanilinat
- un varf lingurita scortisoara
- un varf lingurita nucsoara
zahar tos, cat mai fin, pentru caramelizat
Mod de preparare Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.
Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca.
Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati.
Pregatiti aparatul
Turnati 250 ml apa, apoi puneti gratarul de inox.
Distribuiti compozitia de creme brulee in cantitati egale, in forme de ramekin
Imbracati formele in folie de aluminiu si le asezati pe gratar. Puteti sa le puneti si suprapuse.
Montati capacul aparatului si inchideti supapa.
Setati timpul, Manual, presiune inalta, 10 minute. Porniti aparatul.
In momentul in care timpul a expirat lasati inca 10 minute „la odihna”, apoi deschideti supapa si lasati sa se elibereze aburul. Lasati formele in vas, pana cand s-au racit complet, apoi le transferati la frigider pentru minim 4 ore.
Le scoateti, presarati zahar tos deasupra si, cu ajutorul unui arzator de bucatarie, il caramelizati.
Lasati inca 5 minute la rece, apoi serviti.
Reteta in imagini