Prajitura Caciuli Rusesti - Sapca cazacului - Cusma cazacului - Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura Caciuli Rusesti – Sapca cazacului – Cusma cazacului

3.05KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cu prajitura asta – Caciuli Rusesti – Sapca cazacului, realizez ca-mi place tare mult sa fac prajiturele individuale si, desi e nitel mai migalos, imi place sa lucrez la ele 🙂

O prajitura pe care copiii mei au laudat-o, au tot cerut si iar cerut :))

Vanilie, cocos si doua blaturi diferite, acoperite “apoteotic” de-o “caciulita” de ciocolata.

Bineinteles c-ai mei (doar imi seamana :)) ) n-au mai asteptat partea cu frigiderul, au mancat cate 2-3 de cum le-am asamblat.

Caciuli Rusesti - Sapca cazacului - 3

Ingrediente Caciuli Rusesti – Sapca cazacului – aproximativ 15 bucati

Pentru blatul cu cacao – tava de 20×30 cm

  • 3 oua
  • 70 g faina alba
  • 10 g pudra de cacao
  • 90 g zahar
  • un varf lingurita sare

 

Pentru blatul de vanilie – tava de 20×30 cm

  • 3 oua
  • 80 g faina alba
  • jumatate plic zahar vanilinat
  • 90 g zahar
  • un varf lingurita sare

Pentru crema de vanilie

  • 3 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri amidon alimentar de porumb
  • 8 linguri zahar
  • jumatate fiola esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 200 g mascarpone

Pentru glazura de ciocolata

  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 40-50 g unt
  • 2 linguri apa
Caciuli Rusesti - Sapca cazacului
Caciuli Rusesti – Sapca cazacului

Mod de preparare Caciuli Rusesti – Sapca cazacului

Mod de preparare blat de cacao

Mixam ouale, intregi, pana se omogenizeaza, apoi adaugam zaharul si putina sare. Mixam pentru 5 minute, pana cand amestecul si-a dublat/triplat volumul si e foarte pufos si cremos.

Adaugam faina amestecata cu cacaua si omogenizam cu o lingura de jos in sus, miscand in acelasi timp, circular vasul. Pregatim o tava de 20×30 cm, punem hartie pentru copt pe fundul tavii,  turnam amestecul si nivelam.

  • Eu ung putin tava cu ulei, sa adere perfect hartia.

Lovim tava de masa de 4-5 ori, pentru a se aseza perfect blatul.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade, pentru 15 minute sau pana cand e trecut testul cu scobitoarea.

Lasam la racit pe un gratar.

Mod de preparare blat de vanilie

Mixam ouale, intregi, pana se omogenizeaza, apoi adaugam zaharul si putina sare. Mixam pentru 5 minute, pana cand amestecul si-a dublat/triplat volumul si e foarte pufos si cremos.

Adaugam faina  si omogenizam cu o lingura de jos in sus, miscand in acelasi timp, circular vasul. Pregatim o tava de 20×30 cm, punem hartie pentru copt pe fundul tavii,  turnam amestecul si nivelam.

Lovim tava de masa de 4-5 ori, pentru a se aseza perfect blatul.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade, pentru 15 minute sau pana cand e trecut testul cu scobitoarea.

Lasam la racit pe un gratar.

Caciuli Rusesti - Sapca cazacului - 2

Mod de preparare crema de vanilie pentru prajituri

Pune intr-un vas cu fund dublu, cele 3 galbenusuri, impreuna cu amidonul si zaharul. Adauga, putin cate putin, laptele, amestecand cu un tel para, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Pune vasul pe foc si amesteca continuu, la foc mic, pana cand amestecul se ingroasa si devine ca o budinca. Opreste focul, lasa un minut apoi adauga untul taiat cuburi. Amesteca usor pana la omogenizare.

Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa se raceasca. Daca nu-l acoperi se formeaza deasupra o pojghita care se va usca.

Cand este complet rece pune mascarpone apoi baga mixerul la viteza mica si amesteca doar pana la omogenizare.

Da crema la rece pentru 20 minute.

Asamblare Caciuli Rusesti – Sapca cazacului

Din fiecare blat decupeaza cerculete de 5-6 cm, ajutandu-te de un pahar sau o forma rotunda.

  • Le poti face si mai mici si-ti vor iesi mai multe bucati. Pentru asta foloseste in pahar cu diametrul de 4cm.

Nu arunca ce ramane, poti pregati alt desert.

Pregateste cerculetele de blat, crema si-o farfurie cu nuca de cocos rasa.

Pune jumatate din crema intr-un pos cu varf rotund.

Distribuie crema pe cerculetele maro, apoi acopera pe fiecare cu cerculetele galbene si preseaza usor.

Ia fiecare prajitura in mana si, ajutandu-te de un cutit unge bine pe laterale prajiturile, cu crema.

Tavaleste-le prin cocosul ras si aseaza-le pe un platou.

Intr-un vas topiti la bain-marine ingredientele pentru glazura, lasati sa se raceasca, iar cand e doar usor calduta, luati cate o lingurita si puneti pe fiecare prajitura.

Dati platoul la rece pentru cel putin doua ore.

 

 

 

 

 

Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns