Foi cu cacao si crema mascarpone - Rețete Papa Bun

mnb

Foi cu cacao si crema mascarpone

2.37KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

O prajiturica buna si frageda, care dupa doua,trei zile efectiv ti se topeste in gura.

Ingrediente
Foi (3 buc)
o lingura untura
o lingura unt
2 linguri smantana
100 ml lapte
o lingura cacao neagra
un galbenus
pf copt – un plic
sare
1 lingura zahar
faina cat cuprinde

Crema
400 gr smantana pentru frisca
350 gr mascarpone
doua plicuri zahar vanilat
4-5 linguri zahar pudra

nuca macinata

Foi.
Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si omogenizati  pentru inceput cu o lingura, apoi cu mana, oprindu-va cand aveti un aluat ferm, de consistenta plastelinei, usor modelabil si nelipicios.
Dati aluatul pentru 30 minute la rece.
Il scoateti si-l impartiti in trei parti egale din care intindeti foi de 20/30 cm pe care le intepati usor cu furculita si  le coaceti pe dosul tavii unse cu unt.
Le coaceti 12-15 minute apoi le lasati la racit pe o coala de hartie.

Crema
Mixati smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana incepe sa se intareasca. Adaugati mascarpone si mixati in continuare .
Gustati si daca doriti mai dulce mai adaugati zahar.
Nu mixati in exces, riscati sa taiati crema, fiind destul de grasa.

Asezati prima foaie, intindeti uniform crema, apoi a doua foaie, crema si ultima foaie peste care intindeti crema, dar mai putina cantitativ comparativ cu cat ati pus peste prima si a doua foaie.
Presarati nuca macinata sau…sau nu :)))

O lasati la rece. E cel mai bine sa stea cam doua zile 😉 , apoi serviti.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

12 comentarii

Lasă un răspuns