Nu ma pot declara un fan al inghetatei, rareori servesc asa ceva la desert, dar cand piticul ma roaga – mama, faci inghetataaaa? :))), pot eu refuza?
Pornind de la o reteta de baza vazuta la Adi Hadean, am facut o portie de inghetata de vanilie si una cu ciocolata.
Deosebirea intre cele doua consta in faptul ca inainte de a lua vasul de pe foc (asa cum am scris in aceasta reteta in care am prezentat inghetata de vanilie) am pus doua ciocolate cu lapte si am amestecat pana la omogenizare si pe cea cu ciocolata n-am mai scos-o de la rece sa sparg acele de gheata.
Copiilor le-au placut ambele variante, mie niciuna :-)))))
[ingredients title=”Ingrediente”]
Ingrediente
- 1l lapte
- 100 ml frisca lichida
- 250 gr zahar
- 6 galbenusuri
- zahar vanilat
- dulceata de cirese
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Intr-un bol amesteca laptele cu frisca si zaharul.
- Adauga galbenusurile si mixeaza totul pana la omogenizare.
- Pune totul intr-un vas termorezistent pe care-l pui intr-o oala in care fierbe apa.
- Lasa-l timp de 20 minute amestecand continuu.
- Nu lasa apa sa dea in clocot, mai adauga cand si cand cate putina apa rece.
- Dupa 20 minute transfera vasul intr-un altul cu apa rece si gheata.
- Raceste, pune intr-o caserola amestecul si da-l la congelator.
- Dupa cateva ore scoate-l si cu ajutorul unui blender sparge acele de gheata.
- Cand amestecul a prins o consistenta legata si e destul de inghetat adauga dulceata de cirese si zaharul vanilat si omogenizeaza.
- Lasa vasul la congelator pana in momentul servirii.
- Serveste in cupe, cu topping de caramel.
[/directions]
Apetisanta rauuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
Mie imi place cum arata, mai ales cea cu vanilie, seamana cu inghetata pe care ne-o facea mama pe vremuri si pentru care ne bateam pe ultima portie 🙂
Aaaa …minciniasa mica 😛 . Cica nu i-a placut niciuna 🙂
Absolut delicioasa!
Didi, pe cuvantul meu ca nu+mi place inghetata 🙂