Ingrediente pui cu sos
3 pulpe de pui
350-400 gr smantana
doua cepe
usturoi (dupa gust, eu pun…cat de mult ;)) )
1-2 linguri amidon (optional)
sare
piper
tarhon
2 linguri unt
Mod de preparare pui cu sos
Se incinge untul intr-o tigaie.
Pulpele de pui se spala bine si se injumatatesc.
Se pun in uleiul incins si se rumenesc pe toate partile.
In momentul in care le intoarceti prima data carnea ,adaugati ceapa taiata julien.
Dupa ce pulpele-s rumenite usor adaugati apa cat sa le cuprinda.
Puneti capac si lasati sa fiarba la foc mic.
Cand sunt aproape fierte aveti doua variante:
– fie luati capacul si lasati sa scada sosul la jumatate si adaugati smantana.
– fie amestecati smantana cu amidonul, o diluati cu sos si o adaugati in cratita.
In al doilea caz veti avea mai mult sos, in primul renuntati la amidon dar aveti sos putintel.
Lasati sa fiarba fara capac, adaugati sare,piper si tarhon taiat marunt.
Mai lasati un clocot si gata.
Serviti cu mamaliguta.
Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!
Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!
Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!
Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!
Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!
Imi place tarhonul, asa ca asi servi cu drag o portie. Pup!
Delicios este!
Nu ma mai uit ca imi face asa o foame :)). Foarte bine arata 🙂
🙁
si
🙂
Sarut’mana, Gabitzu!
Interesant. Eu stiam ca tarhonul se foloseste numai la ciorbe.
Nu pot sa-mi imaginez ce gust are puiul cu smantana si tarhon…
AndreiraduM (goagalu nu ma lasa sa ma loghez)
O zi frumoasa iti doresc!
Multumesc frumos, Miha, Sara >:dDe aceasta aroma minunata, tarhonul, nu eram „lipita” pana anul trecut.
Mergeam la soacra-mea si-i ziceam ca face ciorbe mai bune decat mine :))). Si-am intrebat-o, ce au in plus?
Abia atunci am aflat care era cheitza ciorbelor ei :)).
Am inceput sa-l iubesc la nebunie, nu este ciorba in care sa nu-l pun.
Aseara cand am facut mancarea asta, am deschis frigiderul sa iau marar.Era-n aceeasi punguta cu tarhonul :)); si atunci mi-am amintit ca Miha face un sos gen bechamel in care pune tarhon (sosul ei nu nu cu mult diferit doar ca ea caleste faina/amidonul si nu are usturoi si ceapa -asa mi-l amintesc eu, nu stiu exact daca asa e) si am renuntat la patrunjel :)) si-am luat tarhon:D
Ii da o aromaaaaaa!! Am mancat fierbinte, doar cu paine proaspata.
🙂
O sa incercam si noi, desi… io sunt sceptic!
🙂
Multumesc frumos.
Tot io, andrushca. Nu m-am impacat cu goagalul inca. Pe unele bloguri imi permite sa ma loghez pe altele nu. Numai el stie care-s criteriile.
🙂
Andrusca, nu pune in tot sosul tarhon, stii cum e , nu e neaparat sa-ti placa. Daca place,pui,daca nu,nu.
La fel de sceptic e si Cezaru meu dar s-a obisnuit saracu’ :))).
Referitor la logare..hm..nu mi s-a intamplat.Gandeste-te repede ce-ai facut de vor sa te cenzureze :))
Ralucuuu, cum am sarit peste tine?:)))
Pupici si..fa si tu :))).
daca e cu tarhon ma abonez la o portie:))pup
Ooooo ce bunatate. Cred ca e super cu usturoi. Tarhonul imi place mult. Dar cum spunem in alt comentariu: cam multe lucruri imi plac :D.
Pupici!
Tarhon este super…Se potriveste de Minune la Mincarea asta…tulai Doamnä ce Foame mi se face …….
Si ….. undei Märarul , lai uitat:-))))))
:-)))))))))))
Nuuuu, doar l-am inlocuit, dar ai vazut ca tot dupa ala ma indreptasem :)))))))))))