Piept de pui cu smantana si ciuperci - Rețete Papa Bun

mnb

Piept de pui cu smantana si ciuperci

3.18KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Intotdeauna cand am piept de pui si nu stiu ce sa gatesc cu el, ma opresc la aceasta reteta de pui cu smantana. Adaosul de ciuperci nu face decat sa faca si mai gustos acest preparat.
Stiu cu siguranta ca are succes si e una dintre acele retete cu pui ce trebuie sa nu lipseasca din caietul niciunei gospodine.
Ba chiar as incadra reteta la retete rapide.

Ingrediente Piept de pui cu smantana si ciuperci

doua piepturi de pui
o cutie ciuperci fierte si feliate
doua cepe uscate
150 ml vin
3 linguri unt
sare
piper
usturoi (fie pudra fie proaspat)
350 ml smantana
optional – o lingura amidon+40 ml lapte

Mod de preparare Piept de pui cu smantana si ciuperci

Speli si toci cubulete pieptul de pui.
Intr-un vas cu fund dublu (eu am folosit de tuci) topesti 2 linguri de ulei.
Pui cubuletele de carne si le rumenesti frumos pe toate partile (vor lasa si apa , asa ca fiti siguri ca vor fi preparate bine ).
Le scoateti, le pastrati la cald si puneti untul ramas la topit.
Adaugati ceapa taiata juliene si ciupercile scurse bine.
Caliti timp de 5 minute amestecand.
Adaugati vinul, dati focul la mic si lasati pana se evapora complet.
Adaugati pieptul de pui, smantana, usturoi dupa gust, sare si amestecati.
Lasati sa dea doua clocote.
Daca doriti un sos si mai grosut diluati o lingura de amidon in 40 ml lapte rece si adaugati in vas, pe foc
Lasati sa se ingroase si opriti focul.
Adaugati patrunjel verde, tocat.

Asa-i ca-i grozava aceasta reteta cu pui?

Merge cu paste, orez, piure sau mamaligutza.
Pofta buna!

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

13 comentarii

Lasă un răspuns