Copiii s-au lins pe degete! Mona a curatat cu paine la final si farfuria lu’ frate-sau :)) O reteta rapida de piept de pui in sos cremos, care nu te tine langa aragaz mai mult de 30, maxim 40 de minute! Iar combinatia e delicioasa! Pieptul de pui rumen si sosul cremos cu gust de branza au mers de minune cu paste. Bineinteles poti combina cu piure, orez, mamaliguta, ardei copti, cam cu ce vrei tu 🙂 Poti pregati garnitura in acelasi timp.
La final va scriu cum am adaptat reteta in varianta fara lactate.
Ingrediente
- un piept de pui mare (eu am avut de casa, daca iei din market pune un piept si jumatate sau chiar doi, ca-s
- mai micuti)
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 250 g crema de branza (eu am pus Pilos)
- 50 g parmezan ras
- 150 g ciuperci feliate (fierte)
- o cana si jumatate supa de pui sau apa- 250-300 ml
- 50 g unt
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de prepare Piept de pui in sos cremos cu ciuperci
Pregateste pieptul de pui taindu-l in bucati marisoare.
Incinge intr-o tigaie uleiul impreuna cu untul.
Pune bucatile de pui si rumeneste-le bine pe toate partile, la foc mic spre mediu. Cate 4-5 minute pe fiecare parte.
Scoate intr-un vas si pastreaza la cald.
In acelasi ulei pune ciupercile bine scurse si ceapa taiata julien. In etapa asta trebuie sa fii atent sa nu arzi ceapa, doar s-o inmoi (devine extrem de dulceaga si buna) si sa rumenesti frumos ciupercile. Deci fii atent si amesteca periodic.
Pune ceapa si ciupercile peste puiul pastrat la cald si toarna in cratita supa de pui. Lasa sa dea 2-3 clocote. Verifica sa fie bine fiarta carnea. In cazul in care nu e gata mai poti pune putina supa si mai lasi.
Adauga crema de branza si parmezanul si omogenizeaza usor cu un tel pana obtii un sos cremos.
Varianta compromis la faza asta (n-o recomand dar e o adaptare, nu toata lumea cumpara parmezan, desi e incomparabila aroma sosului) e sa adaugi crema de branza sau smantana si un alt tip de branza care sa dea gust, in loc de parmezan, iar pentru ingrosarea usoara sa pui amidon alimentar, maxim o lingura, diluat in prealabil cu o parte din supa.
Pune in vas bucatile de pui, ceapa, ciupercile si 2 catei de usturoi pisat, potriveste gustul de sare si piper si mai lasa sa dea un clocot. Verificati sa fie bine patrunsa carnea.
Daca doresti sa ingrosi mai bine sosul, pune o lingura de amidon alimentar de porumb diluata in putina apa si amesteca usor.
Presara patrunjel, opreste focul, pune capac peste vas si lasa 10 minute sa se imbine aromele.
Noi am servit acest pui cu sos cremos cu paste, voi serviti cu ce vreti voi.
- un piept de pui mare (eu am avut de casa, daca iei din market pune un piept si jumatate sau chiar doi, ca-s mai micuti)
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 250 g crema de branza (eu am pus Pilos)
- 50 g parmezan ras
- 150 g ciuperci feliate (fierte)
- o cana si jumatate supa de pui - 250-300 ml
- 50 g unt
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
In varianta fara lactate, am procedat la fel (am calit carnea, ceapa si ciupercile mult mai putin), dar la final am dres puiul cu smantana de caju (2-3 linguri) , iaurt de caju (100 ml), un catel de usturoi ras fin si un galbenus de ou. Le-am amestecat bine.
Am pus putin din zeama de la pui si un pic de apa, apoi am turnat in cratita si am lasat pana cand s-a ingrosat usor. Am potrivit gustul de sare.