„Hmm, mmm, ce bun e acest piept de pui la cuptor!
Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de exemplu pranzul si cine nimereste, aia-s norocosii.”
:)))))))))
Hai sa v-arat ce reteta ce a determinat-o pe Mona sa zica asta.
Ingrediente Piept de pui la cuptor
- 2 bucati mari piept de pui
- 250 ml smantana grasa
- o lingurita mustar
- 2 linguri sos de soia
- 150 g mozarella rasa
- sare piper
- 2-3 lingurite hrean proaspat ras
Mod de preparare Piept de pui la cuptor
Portioneaza pieptul de pui in bucati de grosime aproximativa 1,5 – 2 cm (mai groase decat pentru snitele). Tamponeaza-le bine cu servetele sa absorbi cat mai mult din sucul lor. Amesteca sosul de soia cu mustarul si trece prin amestec bucatile de piept de pui.
Intr-un bol amesteca smantana cu sare dupa gust si hreanul ras (eu am pus 3 lingurite).
Pregateste un vas termorezistent, unge-l cu unt. Trece bucatile de pui prin amestecul cu smantana si aseaza-le in vas. Da vasul la cuptor, la 180 grade, pentru 35-40 minute (taie un coltisor, carnea trebuie sa fie aproape gata)
Intre timp pregateste garnitura.
Dupa ce trec cele 35-40 minute, scoate vasul cu piept de pui din cuptor, daca a lasat prea mult sos inclina usor tava si scurge sosul (nu complet, mai lasa de-un deget), apoi presara uniform mozzarela. Reintrodu tava la cuptor, ridica termperatura la 200 grade si lasa pana cand mozzarela e topita si a prins o crusta frumoasa, rumena (12-15 minute)
Serveste pieptul de pui la cuptor alaturi de garnitura si salata. De data asta am pregatit piure, nu prea fericita combinatia :))). Fericita pentru papile, dar nu pentru sanatate. Mai ok e un orez sau legume trase in unt.
In timp ce pregateam mancarea asta mi-am amintit de-o alta reteta pe care nu am facut-o de mult – Piept de pui umplut
Este delicios alaturi de o portie de orez cu unt
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun