Pizza cu ton si galbiori - Rețete Papa Bun

Pizza cu ton si galbiori

1.04KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Stim cu totii cat de adaptabila e o reteta de pizza. Exista o sumedienie de retete de aluat de pizza si-o gramada de toppinguri in functie de preferintele ficaruia.

Aceasta reteta de blat de pizza am “nimerit-o” intamplator.

Daca pana acum puneam la 300 gr faina, cam 150 ml apa, acum am pus la 350 gr faina 250 ml apa. Iese un aluat moale, mai moale decat il faceam pana acum. Mi-am zis – ia sa-l las asa, sa nu mai adaug faina! sa vedem cum iese. Si-a iesit MINUNAT! Un aluat pufos, subtire, care se prepara tare rapid si-i grozav de bun.

Poate o sa cartiti la vederea uleiului de masline printre ingrediente dar credeti-ma, face toti banii si se vede diferenta :).

pizza- cu-ton-si-galbiori
pizza- cu-ton-si-galbiori

[ingredients title=”Ingrediente reteta de Pizza cu ton si galbiori”]

Blat (aluatul ajunge pentru doua tavi cu diametrul de 20 cm. Eu am facut intr-o tava mare, de 32 cm)

  • 350 gr faina
  • 250 ml apa calda
  • 15 grame drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 gr galbiori fierti
  • o conserva de ton bucati in ulei
  • 2 cepe verzi (partea alba, taiata rondele)
  • 200 gr cascaval
  • sare, oregano
  • sos de rosii cu ceapa si gogosar (eu am preparat in casa, puteti face un sos pentru pizza amestecand rosii tocate cu putina sare, piper, un catel de usturoi si putin putin cimbru)

 

[/ingredients]

pizza- cu-ton-si-galbiori-1
pizza- cu-ton-si-galbiori-1

[directions title=”Mod de preparare reteta Pizza”]

Prepara aluatul de pizza

  1. Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei.
  2. Adauga , treptat, apa calduta, framantand cu mana.
  3. Cand ai obtinut un aluat elastic, nelipicios, framanta 2-3 minute, dupa care mai adauga putina apa calda.
  4. Trebuie sa obtii un aluat moale, care se lipeste usor de maini .Te ajuti de lingura de ulei ramasa sa poti amesteca in continuare.
  5. Mai framanti un minut apoi acoperi bolul cu-n servet si lasi aluatul la dospit pentru 20 minute.
  6. Intre timp spala ceapa si tai-o rondele si rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
  7. Dupa ce aluatul e dospit ungi o tava (sau doua daca sunt mai mici) cu unt sau ulei de masline.
  8. Pune aluatul in tava si cu ajutorul mainilor intinde-l pe toata suprafata fundului tavii si ridica usor si pe peretii laterali. Aluatul e molicel, nu se poate intinde cu sucitorul ci doar cu mana, direct in tava!
  9. Unge blatul cu 2-3 linguri sos de rosii.
  10. Presara ceapa si putin oregano.
  11. Pune jumatate din cantitatea de cascaval  si intinde-o uniform.
  12. Aseaza bucatele de ton, galbiori fierti, daca iti place poti pune si felii de masline, boabe de porumb.
  13. Pune restul de cascaval iar daca nu e sarat presara si sare (nu multa).
  14. Da tava in cuptorul preincalzit, la aprox. 170 grade, pe treapta de mijloc, pana prinde o culoare frumoasa pe talpa, apoi mut-o pe treapta superioara a cuptorului, si las-o sa se rumeneasca usor.

Nota. Poti folosi pentru topping tot ce-ti place si se preteaza pentru o pizza – piept de pui pe grill, ardei, rosii, sunca, mezeluri.

[/directions]

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns