Aerat, pufos, aromat, gustos, moale, frumos – toate pentru acest desert pe care vi-l recomand din suflet! – Prajitura marmorata cu visine/cirese. Se mentine moale si buna pentru mult timp. Asta daca prajitura rezista! si Nu e musai sa o faceti cu visine, puteti iinlocui cu capsuni, cirese, mure, zmeura – ce va place voua.
Ingrediente Prajitura marmorata cu visine / cirese
- 5 oua
- 260 g zahar
- 300 g faina alba
- o lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao neagra
- 100 ml ulei
- 150 ml lapte
- o lingurita coaja rasa lamaie
- 2 lingurite zeama lamaie
- zahar vanilinat – un plic
- 500-600 g visine/cirese (poti pune si mai mult, adica 700 g)
Mod de preparare Prajitura marmorata cu visine / cirese
Speli bine visinele/ciresele si le scoti samburii. Le lasi la scurs.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare, zeama de lamaie si zaharul vanilinat, adauga apoi, treptat, toata cantitatea de zahar si mixeaza pana cand este complet topit.
Galbenusurile le amesteci cu uleiul si le adaugi in fir subtire mixand continuu la cea mai mica treapta a mixerului. Adaugi apoi si laptele, la fel. Ai grija sa ai un bol incapator, inalt, sa nu stropesti totul in jur.
La final adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- Eu am un mixer care are o cea mai mica viteza extrem de mica si am mai mixat un minut, usor, pana la omogenizare.
- Daca mixerul tau la puterea cea mai mica este totusi prea rapid, nu risca si scoti tot aerul din compozitie si mai bine amesteca usor, cu rabdare, de sus in jos, cu o spatula.
Compozitia obtinuta o imparti in doua parti aproximativ egale.
Intr-una din ele adaugi cacaua si omogenizezi.
Pregatesti o tava de 25×35 cm si o tapetezi cu hartie pentu copt.
Pui compozitiile in tava, alternand culorile.
Pui in mijlocul tavii 2 linguri mari cu compozitie de-o culoare, apoi, in centru cealalta culoare si tot asa pana termini compozitia.
Pui apoi ciresele distribuindu-le in toata tava.
- Coacere prajitura marmorata cu visine
Lovesti usor tava de blatul de lucru, apoi o introduci tava cu prajitura marmorata cu visine in cuptorul preincalzit in prealabil si o coci la 170 grade pentru 35-40 minute sau pana cand este frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Cand s-a racorit, o pudrezi cu zahar pudra.
Ma gasesti pe pe facebook – RETETE PAPA BUN
- Lista de cumparaturi
- 5 oua
- 260 g zahar
- 300 g faina alba
- o lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao neagra
- 100 ml ulei
- 150 ml lapte
- o lingurita coaja rasa lamaie
- 2 lingurite zeama lamaie
- zahar vanilinat - un plic
- 500-600 g visine/cirese (poti pune si mai mult, adica 700 g)
Un deliciu!