V-am tot spus voua sa testati reteta de baza pentru prajitura cu iaurt si sa schimbati fructele, da’ uite ca eu cu zmeura n-o testasem si rau am facut :))) Da’ ce miros e-n bucatarie! Si prajitura e asa finuta, pufoasa, umeda! Si stiti ce mai e fain? Am folosit fructele congelate. Asa nu incercasem si uite ca merge la fel de bine ca si cu cele proaspete 😉 Deci, cum doriti – zmeura congelata sau poaspata, oricare e buna 😉 Mie imi vine-n gand s-o numesc „prajitura taraneasca”. Are gust asa „de casa” si ingrediente de gospodina – iaurt, oua, lapte :))
Ingrediente prajitura cu iaurt si zmeura
- 5 oua
- 80 ml ulei
- 200 ml iaurt
- un vf cutit sare
- 200 g zahar
- 220 g faina alba
- un plic praf de copt
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 200 g zmeura congelata + 2 linguri faina
- zahar pudra vanilinat – optional
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 175 grade.
Pune ouale intr-un bol si mixeaza-le cu sarea pentru un minut.
Adauga apoi zaharul si mixeaza totul pana cand zaharul e diluat si amestecul si-a dublat volumul – MINIM 5 MINUTE!
Adauga in fir subtire uleiul, mixand usor, apoi iaurtul, zaharul vanilinat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Pune si faina apoi cu miscari usoare, de jos in sus, omogenizeaza totul.
Pregateste o tava de copt, de 20cm/30 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna compozitia.
Niveleaza.
Pudreaza zmeura cu 2 linguri de faina si distribuie uniform in tava, peste compozitie.
Baga tava la cuptor si coace prajitura pe treapta 2, pentru 35-40 minute.
Prajitura trebuie sa fie frumos rumenita si sa treaca testul cu scobitoarea.
Rastoarna prajitura pe gratar, desprinde hartia de copt si pudreaza prajitura cu iaurt si zmeura cu zahar pudra vanilinat, cand s-a racorit usor.
Portioneaz-o cand s-a racit.
- 5 oua
- 80 ml ulei
- 200 ml iaurt
- un vf cutit sare
- 200 g zahar
- 220 g faina alba
- un plic praf de copt
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 200 g zmeura congelata + 2 linguri faina
- zahar pudra vanilinat - optional
Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun
Buna ziua!
Va rog frumos sa mi spuneti,fructele le ati dezghetat inainte sa le pudrato cu faina sau le ati pus inghetate?
Multumesc pentru raspuns si mi cer scuze daca intrebarea mea pare prosteasca!
Buna!
Nu e deloc o intrebare prosteasca si-ti raspund cu drag.
Nu, nu le-am dezghetat. Daca le-as fi dezghetat ar fi capatat o consistenta foarte zemoasa.
Le-am scos din congelator si le-am faramitat cu degetele in bucatele mai mici, pudrate cu faina si puse peste prajitura.
M-ar bucura sa-mi spui cum ti-a iesit.
O seara buna!
Iti multumesc frumos pentru raspunsul promt si pentru amabilitatea din el! Voi incerca aceasta reteta cat mai curand si cu siguranta iti voi scrie despre rezultat.
Vreau sa ti multumesc totodata pentru ajutorul care mi l ai dat in bucatarie si in prajiturit,punandu mi si mie la dispozitie atatea retete,explicate foarte bine,cu multa rabdare,lucru care cu siguranta ti a ocupat mult timp. Multumiri si respect!
Noapte binecuvantata iti doresc!
Cu drag!
Nu intotdeauna sunt prompta, depinde cat de repede vad mesajul.
Multumesc si eu tare mult pentru aprecieri.
O zi buna si linistita!
Vezi ca mai am pe site si o prajitura cu visine si nuci. Poti adapta si aia cu zmeura. Consistenta aluatului face ca fructele sa nu se scufunde si iese tare pufoasa si buna.
Multumesc frumos,ma voi uita.
Iti urmaresc de multa vreme FB ul si blogul si cum ti am mai scris,am incercat multe din retetele tale,rezultatele fiind intotdeauna pe gustul meu si al familiei mele,si ti multumesc inca o data pentru asta!
O zi frumoasa iti doresc si sa ne ,,vedem” cu bine!🤗
Ma bucur mult si ma incanta sa vad ca mai sunt oameni care au o vorba frumoasa pentru cei din jur.
Doamne ajuta! Toate cele bune!
Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa ti binecuvanteze intreaga familie!🙏
Buna dimineata Gabriela!
Am revenit,sa ti spun ca am facut minunata praji si este intr adevar super delicioasa. A iesit perfect si gustul este la fel. Chiar am simtit si eu si sotul meu,acel gust de prajitura facut de mamele noastre dragi.Multumesc frumos pentru reteta si pentru sfaturi.
Te imbratisez cu drag,iti doresc o zi frumoasa si linistita si cu siguranta ne vom intalni la comentariile altor retete ale tale!
Ma bucur mult, Mihaela!
Sa va fie de bine!
Toate cele bune acolo la voi!