Reteta pentru prajitura cu zmeura de azi trebuie sa v-o scriu si voua, s-o puteti incerca si voi, c-a fost bunuta tare. Foi pufoase de cacao, crema fina cu lapte condensat si deliciosul sos de zmeura fac din aceasta prajitura un desert irezistibil! O prajitura de casa demna de orice masa festiva, racoritoare, datorita sosului de zmeura si atat de eleganta pe platouri!
- Reteta pentru prajitura cu zmeura de azi trebuie sa v-o scriu si voua, s-o puteti incerca si voi, c-a fost bunuta tare. Foi pufoase de cacao, crema fina cu lapte condensat si deliciosul sos de zmeura fac din aceasta prajitura un desert irezistibil! O prajitura de casa demna de orice masa festiva, racoritoare, datorita sosului de zmeura si atat de eleganta pe platouri!
Ingrediente tava mare – de 24×34 cm – 24 bucati
Blat de cacao
9 oua
300 g zahar
360 g faina alba
un plic praf de copt
50 g cacao neagra
putina sare
Crema
600 ml smantana pentru frisca Pilos, 30 sau 36% grasime
250 mascarpone
200 ml lapte condensat indulcit
4-5 linguri zahar pudra
zeama de la o limeta
Sos de zmeura
400 g zmeura congelata
100 g zahar
Sirop
400 ml apa
100 g zahar
2 linguri zeama de lamaie
Ciocolata pentru ornat prajitura
Mod de preparare Prajitura cu zmeura
Blat de cacao
Intr-un bol larg mixeaza ouale impreuna cu sarea pana se spumeaza usor.
Incepe sa adaugi treptat zaharul si mixeaza pentru cel putin 5 minute. Compozitia trebuie sa creasca in volum, sa se deschida la culoare si sa nu se mai simta zaharul prin ea.
Cerni deasupra bolului faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
Cu o spatula omogenizezi amestecand usor de jos in sus.
Pregatesti tava, o tapetezi cu hartie de copt. Lipeste cat mai bine de peretii tavii hartia, sa obtii un blat cu margini drepte (ungi cu putin unt tava)
Torni compozitia si nivelezi. Dai la cuptor, pe treapta doi, (il preincalzesti din timp) si coci la 160 grade pentru 30-35 minute – sa treaca testul cu scobitoarea.
Il scoti din tava, il lasi sa se raceasca apoi desprinzi hartia.
Crema de frisca Prajitura cu zmeura
Intai si intai pui bolul si paletele mixerului pentru 30 minute la frigider.
Scoti de la rece ingredientele pentru crema Prajitura cu zmeura.
Torni in bol frisca, mascarpone si laptele condensat.
Incepi sa mixezi, initial la treapta mica, apoi maresti viteza. Mixezi pana cand incepe sa prinda consistenta, apoi adaugi zaharul pudra si zeama de lime si mixezi in continuare, pana cand crema devine ferma, buna pentru ornat si umplut. E delicioasa!
nota: pentru ca e posibil ca unora crema sa li se para prea dulce, cel mai ok e ca la acest pas sa faci asa – pui totul in bol, mixezi si apoi gusti si decizi tu daca mai adaugi sau nu si zahar pudra in functie de gustul tau.
Dai bolul la frigider si te ocupi de zmeura.
Pui intr-o cratita zmeura colgelata impreuna cu zaharul.
Amesteci usor pana se dezgheata si amestecul e omogen, iar din momentul in care da in clocot, fierbi pentru 5 minute. Opresti si lasi la racit.
Pentru prepararea siropului dai in clocot 2 minute toate ingredientele, puse intr-un ibric.
Cand sosul de zmeura si siropul sunt complet reci, asamblezi prajitura cu zmeura,
Tai blatul in 3 felii egale.
Pui prima felie de blat, insiropezi si intinzi 1/3 din crema.
- Eu am impartit ochiometric crema in 3. Dintr-una din parti am pus cate o lingura mare de crema in celelalte doua, pentru ca deasupra nu avem nevoie de chiar asa multa crema ca la umplut.
Pui lingura cu lingura peste crema, din sosul de zmeura, jumatate din cantitate, apoi intinzi usor fara a strica stratul de frisca.
Asezi a doua felie de blat, insiropezi, intinzi crema si zmeura.
Asezi ultima felie, insiropezi si intinzi crema ramasa.
Ornezi prajitura cu ciocolata – de care ai – rasa, bilute, pepite, orice 🙂
Dai la rece prajitura cu zmeura pentru cel putin 3 ore, apoi o poti taia frumos. Ca sa arate bine, sterge cu un servet umed cutitul, dupa fiecare taiere.
Pe facebook ma gasesti aici – RETETE PAPA BUN
Preparata de Budai Andreea Otilia
Am vazut reteta pe facebook si am pregatit-o de Paste. Delicioasa!
Va multumesc!
Am scris reteta o sa o fac de Paste!
Sa-mi spuneti cum a iesit 😉