Ingrediente
- Blat
- 4 ouă
- 6 linguri zahăr
- puţină sare
- 3 linguri făină
- 3 linguri amidon
- o lingură gris
- o lingură ulei
- Pentru umplut şi ornat
- 250 gr afine
- 4 linguri zahăr
- o linguriţă amidon
- o linguriţă zeamă de lămâie
- 200 ml frişcă lichidă îndulcită
- 200 ml smânână pentru frişcă
Blat.
Unge cu unt o formă de tartă şi dă-o la rece.
Mixează ouăle întregi cu zahărul timp de 15 minute la viteză maximă.
Adaugă făina cernută, amidonul şi grisul şi omogenizează uşor.
Preîncălzeşte cuptorul.
La final adaugă uleiul.
Toarnă compoziţia în formă şi dă-o la cuptor la foc mic până se aureşte frumos şi trece testul cu scobitoarea.
Lasă la răcit apoi taie cu grijă în două pe orizontală.
Pune într-o crăticioara afinele cu zeama de lămâie, două linguri zahăr şi pune la foc mic. Afinele mele erau congelate şi au lăsat mult lichid, dacă e cazul adăugaţi 30 ml apă.Când amestecul a dat în clocot adaugă amidonul şi amestecă repede câteva secunde.
Lasă la răcit.
Mixează frişca cu smântâna şi cele două linguri de zahăr rămase până obţii o compozitie fermă.
Aşează primul blat, întinde cu lingura afinele apoi jumătate din cantitatea de frişcă.
Aşează al doilea blat şi ornează cu restul de frişcă.
Primavara e aproape, acum stiu sigur, pozele tale imi spun asta! 🙂
Ai pregatit o tarta delicioasa draga mea.Pup si seara frumoasa!
Tarta aceasta pare super delicioasa!
Ador dulcele cu afine………….minunat arata!
Delicioasa tarta si super frumoasa. Pup
O bunatate, si ce interesant prezentata! Pupici
Delicioasa tarta!!!Weekend placut!
Ce bine arata… Pozele sunt foarte faine!!!
Woooow,ce bine arata! Imi fac si eu ca am afine in congelator.Ce rost are sa-ti cer ca tot asa nu-mi dai:))) :-*
Sa stii ca o fac sapt viitoare, ca tot e ziua lui Cristi! Imi plac mult afinele si frisca si chiar e usor de facut si arata ca un tort 🙂