mnb

Tarta cu ciocolata

2.64KVizualizări
0
(0)

Se spune ca „cea mai simpla cale de a ceda ispitei, e sa-i cedezi”:)).
Cam asa e. Acum sunt mult mai linistita decat ieri si de cat multe dintre zilele trecute in care ma bantuia ispita provocata de tarta lui Adi Hadean
Simteam ca chocholiticul din mine ar fi satul, ca si-ar stapani pentru o vreme pofta nestavilita de CIOCOLATAAAAAA.
Si asa si este.
Azi dimineata la cafea(deja de la ora 6 jumatate nu mai puteam dormi cu gandul la ea :)))) ), mi-am servit prima felie de tarta.

Am mai mancat cam jumatate din a doua si am simtit ca pofta de ciocolata e sub control:)).
Da, chiar nu e desertul din care pot manca o data jumatate de tava asa cum mi se intampla deseori :)).
Cu siguranta ziua nu se va rezuma la atat dar! sincer! ciocoliticilor, n-o ratati!

Ingrediente tarta:
2 galbenusuri
3 linguri zahar
2/3 pachet unt
o cana si 1/2 faina alba

Ingrediente umplutura
200 gr ciocolata (eu am pus 100 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata cu lapte)
2 galbenusuri
460 gr smantana dulce

Tarta:

Se amesteca primele 3 ingrediente (eu am amestecat cu mana) pana obtinem o crema fina.
Adaugam faina si omogenizam.
Vom obtine un aluat moale pe care-l putem intinde in tava unsa cu unt sau il putem baga la frigider.
Daca-l bagam la frigider il scoatem dupa 30 minute si intindem foaia cu sucitorul apoi o punem in tava.
Daca il intindem acum,, el e moale si-l putem intinde cu mana, ridicandu-l si pe peretii tavii.
Dam tava cu totul la rece pentru 30 minute.
O scoatem si o intepam cu furculita apoi punem deasupra o bucata hartie pentru copt (ca in foto) si o dam in cuptorul preincalzit la 185-190 grade pana se coace.
Cred ca 20 minute a durat ; verificam cu ochiul liber :)).

In timp ce se coace preparam umplutura.
Punem intr-un vas cu fund dublu smantana dulce cu ciocolata.
Lasam la foc mic, amestecand, pana ce ciocolata se topeste in smantana (nu o fierbeti).
Luam amestecul de pe foc si adaugam galbenusurile omogenizand.

Cand blatul de tarta e copt, il scoatem si turnam umplutura.
Micsoram flacara cuptorului la 175-180 grade si coacem 15 minute apoi dam la foc mic si mai lasam 5 minute.

Eu…n-am putut-o scoate din tava intreaga:)), pentru ca peretii tavii sunt mai inalti decat tarta si riscam s-o rup.

Anto, asa-i ca-mi cumperi tava ?:))))))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

16 comentarii

  • La 6.30 dimineata??? Trebuie sa ne luam de mana…hi,hi! Adevarul e ca am mancat ciocolata la 4 dimineata, o felie de tarta cu ciocolata as manca oricand, e de nerefuzat!!! puup

  • Perfect de-acord.
    Privindu-le mi-am dat seama ca, nu se merita sa ma „complic”. Tot alb si curat e mai frumos 🙂

    Sau..nu zic ca nu ar fi si-ntr-un decor potrivit, insa atunci cand lucrezi intr-un spatiu de 50/60 cm:)) cu multe improviatii, e greau sa realizezi ceva spectaculos :).

  • ‘Neaţaaa, Găbiţuuu! 🙂

    Mmmmm, buuun, bunuuuţ! :))

    Ciocolata mea preferată e cea cu rom, aşa că la mine nu lipseşte din compoziţie acest ingredient – de regulă un strop de rom…beţiv :)), mai rar esenţa de rom!
    Am probat nu demult şi cu puţin lichior bun de ciocolată plus un pic de lichior de cafea. Mmmmmm! :))

    Mi-am tot propus să încerc să fac şi eu vreun sortiment de ciocolată (tot sub formă de cremă) cu…mentă. Mă atrage mult ideea asta.
    Dar pentru o tartă nu cred că s-ar „asorta” tocmai bine, nu? 🙂

    Astăzi cred că o să rămân ceva vreme prin bucătăria ta.:) Mai ales că aştept cu nerăbdare îngheţata promisă! :))
    Până e gata însă, vreau să văd ce bunătăţi ai mai preparat tu până acum şi, eventual, să-ţi povestesc şi ce giumbuşlucuri am executat la rândul meu în cazul unor reţete experimentate de tine 🙂

    PS Şi Adi Hădean este unul dintre cei care mă inspiră adesea în aventurile mele culinare 🙂

    Pup şi îmbrăţişare maaareee!
    BUCURIE să-ţi fie ziulica! 🙂

  • :))))))) Ce tare esti Gabyta !!!! Dar las nitel gluma la urma… si-ti zic ca-mi place tare tarta asta… Si eu am executat-o saptamana trecuta, cu niste imbunatatiri/improvizatii pe ici pe colo… dar ii buna rau !!

    Asa, cu tava acuma… ofc ca o cumpar ! desi tare mi-ar place sa-ti mistu tu funduletul in B sa te vaza omu la fata si sa stam la o gura de cico… dar de, vine muntele la Mahomed… adica vine tava la tine ;)))) Se rezolva saptamana asta !! pentru aditudine si nu numai (stim noi) pink :))) Pupici multi multi

  • Alessia.. e minunata combinatia cu menta ;)) despre astfel de improvizatii/ retusuri spuneam … Eu am pregatit 2.. una cu frunze de menta blenduite bine…. care a ajuns direct la cosul de gunoi….e cea mai horible tarta ever.:))))). si una cu sirop concentrat de menta, care e tare gustoasa….cu ciocolata amara (jumate din cantitate)… Poate incerci asa…

  • Antonina dragă, MULŢUMESC! Voi încerca neapărat! 🙂
    M-ai dat gata cu îngheţata ta cu mentă şi afine!!!
    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/inghetata-cu-sirop-de-menta-si-afine.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DulcegariiCulinare+%28dulcegarii+culinare%29

    Mă ai pe conştiinţă acum, NA! :))

    Găbiţule, inspirată de ideea lui Andrei :), o să fac tarta aceasta a ta şi voi pune alături o porţie zdravănă din îngheţata Antoninei! 🙂
    Deşi cred că iese bestial şi prăjitura ta cu mentă şi mascarpone!
    Ufff, cum să se mai descurce omul cu minunăţiile voastre culinare! :))

Lasă un răspuns

three × 2 =