Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum.

Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie.

Ma intreba mereu:

– Le-am facut bine? 🙂

Am vazut reteta pe multe site-uri, dar am preluat-o si respectat-o pe cea de la Laura Laurentiu 🙂

Ingrediente necesare Fursecuri cu nuca

  • 120 g unt
  • un ou
  • zahar vanilinat
  • 150 g faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 80 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • putina sare

gem/dulceata/ciocolata – ce vreti voi

Mod de preparare Fursecuri cu nuca

Mixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat.

Separa albusul de galbenus si adauga peste unt galbenusul.

Se incorporeaza, apoi se adauga faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Se amesteca bine, bine.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Albusul ramas se bate cu o furculita.

Pregatim o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Cu mainile umede luam bucati din aluat si facem bilute cu diametru de apriximativ 2,5 cm.

Le trecem prin albusul de ou, apoi prin nuca macinata.

Le asezam in tava tapetata, apoi facem cu degetul cate o gropita in fiecare si punem fie o visina/cireasa din dulceata, fie gem, fie o bucatica de ciocolata.

Bagam tava la cuptor si coacem fursecurile pentru 15 minute. Nu incercati sa le luati din tava fierbinti, se vor rupe, le lasati sa se raceasca bine, apoi le puteti manevra cu usurinta.

Sa va fie de folos aceasta reteta de Fursecuri cu nuca 🙂

Celelalte retete de prajituri de pe platou le gasiti aici:

Prajitura Raffaello – AICI

Ciocolata de casa – AICI

 

fursecuri-cu-nuca-4

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email