Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum.

Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie.

Ma intreba mereu:

– Le-am facut bine? 🙂

Am vazut reteta pe multe site-uri, dar am preluat-o si respectat-o pe cea de la Laura Laurentiu 🙂

Ingrediente necesare Fursecuri cu nuca

  • 120 g unt
  • un ou
  • zahar vanilinat
  • 150 g faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 80 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • putina sare

gem/dulceata/ciocolata – ce vreti voi

Mod de preparare Fursecuri cu nuca

Mixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat.

Separa albusul de galbenus si adauga peste unt galbenusul.

Se incorporeaza, apoi se adauga faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Se amesteca bine, bine.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Albusul ramas se bate cu o furculita.

Pregatim o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Cu mainile umede luam bucati din aluat si facem bilute cu diametru de apriximativ 2,5 cm.

Le trecem prin albusul de ou, apoi prin nuca macinata.

Le asezam in tava tapetata, apoi facem cu degetul cate o gropita in fiecare si punem fie o visina/cireasa din dulceata, fie gem, fie o bucatica de ciocolata.

Bagam tava la cuptor si coacem fursecurile pentru 15 minute. Nu incercati sa le luati din tava fierbinti, se vor rupe, le lasati sa se raceasca bine, apoi le puteti manevra cu usurinta.

Sa va fie de folos aceasta reteta de Fursecuri cu nuca 🙂

Celelalte retete de prajituri de pe platou le gasiti aici:

Prajitura Raffaello – AICI

Ciocolata de casa – AICI

 

fursecuri-cu-nuca-4

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email