zurli

Icre de chia

Icre de chia

Reteta
Ingrediente:
100 ml apa
1 lingura de smantana vegetala
sare dupa gust
zeama de la o jumatate de lamaie
1 ceapa mica
75 ml ulei de masline (sau ulei de seminte de in daca vrei un gust mai pregnant de
peste
Mod de preparare :
Semintele de chia si apa se amesteca intr-un castron o perioada de minim 2-3 minute,
pana se obtine o crema cu consistenta usor gelatinoasa. Se adauga sarea i zeama deș
lamaie, apoi smantana (daca se folose te), dar nu rece din frigider, ci la temperaturaș
camerei.
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu preparatul.
Se incorporeaza si uleiul, turnandu-l treptat si mestecand continuu, ca si atunci cand faceti
o maioneza.
Dupa preparare, trebuie sa lasi icrele cel putin 30 de minute la frigider
Salata se poate orna cu frunze de patrunjel proaspat sau cu feliute subtiri de lamaie
Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email