Icre de chia

Icre de chia

Reteta
Ingrediente:
100 ml apa
1 lingura de smantana vegetala
sare dupa gust
zeama de la o jumatate de lamaie
1 ceapa mica
75 ml ulei de masline (sau ulei de seminte de in daca vrei un gust mai pregnant de
peste
Mod de preparare :
Semintele de chia si apa se amesteca intr-un castron o perioada de minim 2-3 minute,
pana se obtine o crema cu consistenta usor gelatinoasa. Se adauga sarea i zeama deș
lamaie, apoi smantana (daca se folose te), dar nu rece din frigider, ci la temperaturaș
camerei.
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu preparatul.
Se incorporeaza si uleiul, turnandu-l treptat si mestecand continuu, ca si atunci cand faceti
o maioneza.
Dupa preparare, trebuie sa lasi icrele cel putin 30 de minute la frigider
Salata se poate orna cu frunze de patrunjel proaspat sau cu feliute subtiri de lamaie
Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email