Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

De cand ma stiu am iubit macroul. Nu ma deranjeaza mirosul, ca nu fac asa des, dar gustul mi se pare grozav.

Cel mai des il fac prajit, cu mujdei si mamaliga, dar azi am avut chef de-o varianta mai simpla, fara prajeli, si-am pregatit acest macrou la cuptor in sos de rosii, care s-a dovedit a fi delicios!

 

Ingrediente Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

3 pesti macrou (1 kg peste)
4 catei usturoi
300 ml pasta de rosii pregatita in casa (daca nu aveti, folositi rosii curatate tocate cubulete sau suc de rosii din conserva)
100 ml vin demi dulce

o lingura zeama de lamaie
busuioc
sare
piper
masline
40 ml ulei masline

 

 

Mod de preparare Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

Pestele curatat de intestine si cap usuca-l cu un servet uscat.

Presara-l cu putina sare si piper si lasa-l la rece pentru 2 ore.

Intr-o craticioara incinge uleiul si caleste usor usturoiul curatat si feliat.

Stinge cu vin si lasa sa dea 2 clocote.

Adauga pasta de rosii (daca e prea groasa pune si putina apa ) si lasa la fiert timp de 5 minute.

Intre timp preincalzeste cuptorul la 180 grade si adauga in sos o lingurita de busuioc uscat si o lingura zeama de lamaie. Poti pune si o lingurita de zahar sau 1/2 lingurita miere. Potriveste gustul de sare.

Opreste focul.

Aseaza pestii intr-un vas termorezistent si toarna sosul de rosii.

Pune si cateva masline in tava si introdu tava la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 55 min – o ora.

Cand si cand mai pune cu lingura sos peste peste. Nu invarti deloc, nu este nevoie si risti sa desfaci pestele.

Scoate-l din cuptor cand s-a rumenit dupa pofta inimii si serveste-l cu mamaliguta.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email