Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

De cand ma stiu am iubit macroul. Nu ma deranjeaza mirosul, ca nu fac asa des, dar gustul mi se pare grozav.

Cel mai des il fac prajit, cu mujdei si mamaliga, dar azi am avut chef de-o varianta mai simpla, fara prajeli, si-am pregatit acest macrou la cuptor in sos de rosii, care s-a dovedit a fi delicios!

 

Ingrediente Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

3 pesti macrou (1 kg peste)
4 catei usturoi
300 ml pasta de rosii pregatita in casa (daca nu aveti, folositi rosii curatate tocate cubulete sau suc de rosii din conserva)
100 ml vin demi dulce

o lingura zeama de lamaie
busuioc
sare
piper
masline
40 ml ulei masline

 

 

Mod de preparare Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

Pestele curatat de intestine si cap usuca-l cu un servet uscat.

Presara-l cu putina sare si piper si lasa-l la rece pentru 2 ore.

Intr-o craticioara incinge uleiul si caleste usor usturoiul curatat si feliat.

Stinge cu vin si lasa sa dea 2 clocote.

Adauga pasta de rosii (daca e prea groasa pune si putina apa ) si lasa la fiert timp de 5 minute.

Intre timp preincalzeste cuptorul la 180 grade si adauga in sos o lingurita de busuioc uscat si o lingura zeama de lamaie. Poti pune si o lingurita de zahar sau 1/2 lingurita miere. Potriveste gustul de sare.

Opreste focul.

Aseaza pestii intr-un vas termorezistent si toarna sosul de rosii.

Pune si cateva masline in tava si introdu tava la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 55 min – o ora.

Cand si cand mai pune cu lingura sos peste peste. Nu invarti deloc, nu este nevoie si risti sa desfaci pestele.

Scoate-l din cuptor cand s-a rumenit dupa pofta inimii si serveste-l cu mamaliguta.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Pastai cu smantana si usturoi

Pastai cu smantana si usturoi

Cautam o reteta de pastai cu smantana pe net, insa niciuna nu arata EXACT cum voiam eu sa arate :)) Asa ca m-am gandit sa le pregatesc exact cum pregatesc ardeii copti cu smantana. Si […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor – O garnitura extrem de simplu de realizat! A devenit, fara doar si poate, reteta mea preferata cu orez. Pui orez in vas, deasupra pui unt, torni apa fiarta si […]

Print Friendly, PDF & Email
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email