zurli

Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

De cand ma stiu am iubit macroul. Nu ma deranjeaza mirosul, ca nu fac asa des, dar gustul mi se pare grozav.

Cel mai des il fac prajit, cu mujdei si mamaliga, dar azi am avut chef de-o varianta mai simpla, fara prajeli, si-am pregatit acest macrou la cuptor in sos de rosii, care s-a dovedit a fi delicios!

 

Ingrediente Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

3 pesti macrou (1 kg peste)
4 catei usturoi
300 ml pasta de rosii pregatita in casa (daca nu aveti, folositi rosii curatate tocate cubulete sau suc de rosii din conserva)
100 ml vin demi dulce

o lingura zeama de lamaie
busuioc
sare
piper
masline
40 ml ulei masline

 

 

Mod de preparare Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi

Pestele curatat de intestine si cap usuca-l cu un servet uscat.

Presara-l cu putina sare si piper si lasa-l la rece pentru 2 ore.

Intr-o craticioara incinge uleiul si caleste usor usturoiul curatat si feliat.

Stinge cu vin si lasa sa dea 2 clocote.

Adauga pasta de rosii (daca e prea groasa pune si putina apa ) si lasa la fiert timp de 5 minute.

Intre timp preincalzeste cuptorul la 180 grade si adauga in sos o lingurita de busuioc uscat si o lingura zeama de lamaie. Poti pune si o lingurita de zahar sau 1/2 lingurita miere. Potriveste gustul de sare.

Opreste focul.

Aseaza pestii intr-un vas termorezistent si toarna sosul de rosii.

Pune si cateva masline in tava si introdu tava la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 55 min – o ora.

Cand si cand mai pune cu lingura sos peste peste. Nu invarti deloc, nu este nevoie si risti sa desfaci pestele.

Scoate-l din cuptor cand s-a rumenit dupa pofta inimii si serveste-l cu mamaliguta.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email