Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

E prima oara cand fac paleuri si recunosc ca la inceput mi-au dat ceva batai de cap :))

Cu alte cuvinte…prima tura de fursecuri a ajuns la gunoi :P.Desi in multe retete apare la ingrediente praful de copt, mie nu mi-au iesit ok fara :), iar dupa ce am pus a mers totul ca pe roate.

Satula de traditionalele prajituri de casa m-am oprit la reteta de paleuri pe care v-o prezint si o voi repeta ori de cate ori voi avea timp :). Mi-au placut mult de tot! Cu cat stau mai mult cu atat devin mai bune si mai fragede.

paleuri-cu-ciocolata

Ingrediente Reteta Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

  • Pentru fursecuri
  • 4 oua
  • 310 gr faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • o lingura coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • Pentru crema
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr frisca lichida
  • o lingura zahar pudra
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru glazura
  • 100 gr ciocolata neagra

paleuri-cu-ciocolata-01

[preparare title=”Mod de preparare Reteta Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone „]

  1. Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
  2. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos.
  3. Preincalzim cuptorul.
  4. Pregatim tava tapetata cu hartie pentru copt si cu ajutorul unui pos spritam gramajoare de compozitie. Lasam loc mult intre ele deoarece la cuptor se aplatizeaza si riscam sa se uneasca intre ele. Greutatea gramajoarei de aluat nu trebuie sa depaseasca aproximativ greutatea cuprinsa de jumatate de lingurita. Puteti pune chiar cu lingurita, nu neaparat cu posul.
  5. Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem timp de 8-10 minute la foc mediu. Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa.
  6. Procedam la fel cu restul de compozitie.
  7. Pregatim crema.
  8. Infierbantam frisca (nu o lasam sa fiarba!). Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza amestecul.
  9. Racim si lasam la frigider pentru 2-3 ore.
  10. Punem mascarpone in amestec si bagam mixerul.Nu va speriati ca e moale, mixati in continuare si dupa un timp se va lega si va ajunge la consistenta perfecta. Trebuie sa fie legata si pufoasa.
  11. Potriviti cate doua fursecuri si le lipiti cu cate 1/2 de lingurita crema.Crema mi-a ajuns perfect, cam o lingura mi-a ramas.
  12. Asezati fursecurile pe un platou si le glazurati cu ciocolata.
  13. Pentru glazurat puneti ciocolata rupta cubulete intr-un posh de silicon si o bagati in apa fierbinte.
  14. Cand e topita taiati cu un foarfece putin din capatul posului si lasati sa curga ciocolata in fir subtire peste fursecuri.

[/preparare]

paleuri-umplute

1
2
3
1kjhgfd

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Sunt grozave, stiu ca le-am testat. Sarbatori fericite in continuare cu multe bucurii!


  2. Paste fericit si numai bine!


  3. Trebuia sa ma suni, stii ca eu sunt experta in ….copturi:))))
    Tare faine!


  4. Super bune trebuie sa fie!


  5. Hristos a Inviat!!
    Ce bune or fi…

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email