Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Nu m-as satura niciodata! Pot fi papanasi moldovenesti prajiti, pot fi papanasi fierti, ii ador in egala masura si nu ma pot oprin din mancat.
Reteta asta de papanasi, in combinatia aceasta, o incerc pentru prima oara.
Am montat o singura farfurie, am aliniat copiii pe o canapea :)) (doi ai mei plus doi nepotei) si le-am zis – Gustati si-mi spuneti daca va plac, sa va pun in farfurii!
Toti au vrut, toti au lasat farfuriile goale.
Vreti mai mult ca sa-i incercati? 😛

papanasi-fierti-cu-pesmet

Ingrediente Papanasi fierti

  • 650 gr branza dulce de vaci
  • 3 linguri rase gris
  • 3 linguri pline faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie
  • zahar vanilat
  • pesmet de biscuit+unt+zahar tos – pentru tavalit papanasii
  • smantana si dulceata de trandafir (sau gem de caise) pentru servit

papanasi+2

Mod de preparare papanasi fierti

Conde
  1. Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi.
  2. Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele.
  3. Lasa deoparte pentru 25-30 minute.
  4. Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam 200 gr) si cu o lingura amesteca mereu pana ce pesmetul se inchide usor la culoare.
  5. Adauga 2 linguri zahar tos , omogenizeaza si lasa la racit.
  6. Pregateste un vas cu 2 l de apa cu putina sare si pune la foc.
  7. In momentul in care apa a dat in clocot, da focul la mic,  baga mainile in faina alba si ia din compozitie cate putin si formeaza in palme papanasi de marimea unei nuci. Compozitia nu va fi nici tare ca un aluat dar nici moale sa nu poti s-o modelezi. Daca totusi e mult prea moale (depinde si de branza de vaci cat de zeroasa a fost) mai adauga putina faina.
  8. Plonjeaza papanasii in apa si lasa-i sa fiarba pana se ridica la suprafata apei. Invarte-i cu o lingura si mai laa-i 30 secunde.
  9. Cu o spumiera scoate-i din apa si pune-i in pesmet. Tavaleste-i pe toate partile.
  10. Pregateste farfuriile si pune pe fiecare cate o lingura de smantana, aseaza cate 3 papanasi calzi, pune dulceata de trandafir pe fiecare (nu multa) si serveste.
  11. Sa va fie de bine!

DSC05030

cats

 

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Te rog sa mai faci o tura si sa-i pui la pachet.Astept cu nerabdare!Pup


  2. Fierți nu am făcut niciodată, dar tu mă ademenești grozav!


  3. O minunatie! Arata tare bine!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]