Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Nu m-as satura niciodata! Pot fi papanasi moldovenesti prajiti, pot fi papanasi fierti, ii ador in egala masura si nu ma pot oprin din mancat.
Reteta asta de papanasi, in combinatia aceasta, o incerc pentru prima oara.
Am montat o singura farfurie, am aliniat copiii pe o canapea :)) (doi ai mei plus doi nepotei) si le-am zis – Gustati si-mi spuneti daca va plac, sa va pun in farfurii!
Toti au vrut, toti au lasat farfuriile goale.
Vreti mai mult ca sa-i incercati? 😛

papanasi-fierti-cu-pesmet

Ingrediente Papanasi fierti

  • 650 gr branza dulce de vaci
  • 3 linguri rase gris
  • 3 linguri pline faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie
  • zahar vanilat
  • pesmet de biscuit+unt+zahar tos – pentru tavalit papanasii
  • smantana si dulceata de trandafir (sau gem de caise) pentru servit

papanasi+2

Mod de preparare papanasi fierti

  1. Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi.
  2. Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele.
  3. Lasa deoparte pentru 25-30 minute.
  4. Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam 200 gr) si cu o lingura amesteca mereu pana ce pesmetul se inchide usor la culoare.
  5. Adauga 2 linguri zahar tos , omogenizeaza si lasa la racit.
  6. Pregateste un vas cu 2 l de apa cu putina sare si pune la foc.
  7. In momentul in care apa a dat in clocot, da focul la mic,  baga mainile in faina alba si ia din compozitie cate putin si formeaza in palme papanasi de marimea unei nuci. Compozitia nu va fi nici tare ca un aluat dar nici moale sa nu poti s-o modelezi. Daca totusi e mult prea moale (depinde si de branza de vaci cat de zeroasa a fost) mai adauga putina faina.
  8. Plonjeaza papanasii in apa si lasa-i sa fiarba pana se ridica la suprafata apei. Invarte-i cu o lingura si mai laa-i 30 secunde.
  9. Cu o spumiera scoate-i din apa si pune-i in pesmet. Tavaleste-i pe toate partile.
  10. Pregateste farfuriile si pune pe fiecare cate o lingura de smantana, aseaza cate 3 papanasi calzi, pune dulceata de trandafir pe fiecare (nu multa) si serveste.
  11. Sa va fie de bine!

DSC05030

cats

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Te rog sa mai faci o tura si sa-i pui la pachet.Astept cu nerabdare!Pup


  2. Fierți nu am făcut niciodată, dar tu mă ademenești grozav!


  3. O minunatie! Arata tare bine!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Cine a zis ca prajitura Dobos e greu de facut? Nu-i greu deloc! A…daca nu-ti place sa faci foi (la reteta asta ai un pont fain) atunci nu-ti va placea sa faci nici asta, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email