zurli

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca


Am vazut prajitura Tosca de zeci de ori sau poate de sute :)) , dar am mancat o singura data, iar de testat n-o testasem deloc in bucataria mea.

In acest week-end i-a venit randul si uite cum mi se da peste cap – top cele mai bune prajituri :)).

Foarte, foarte buna! Blat aerat cu mac si cocos, crema de vanilie, cafea si ciocolata, o combinatie perfecta!

Cum nu agreez deloc cremele-budinca, am modificat putin consistenta cremei inlocuind mai bine de jumatate din cantitatea de unt, cu frisca.

prajitura-tosca

Ingrediente Prajitura Tosca

Blat (tava de 28/32cm)

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr mac
  • 3 linguri nuca de cocos rasa
  • o lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie

Crema

  • 8 galbenusuri
  • o cana zahar
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • 100 gr unt
  • 150 ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita coaja rasa portocale

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

In plus

  • 2 pachete biscuiti Petite Beure
  • 150 ml cafea preparata

 

prajitura-tosca-3tosca -3

Mod de preparare Prajitura Tosca

Blat

  1. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare.
  2. Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa.
  3. Peste albusurile spuma cerne faina.
  4. Adauga praful de copt si zeama de lamaie, apoi macul si nuca de cocos.
  5. Omogenizeaza compozitia amestecand usor, usor, de jos in sus .
  6. Toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  7. Coace la foc mic pana ce blatul capata o nuanta aurie.
  8. Lasa-l la racit.

Crema

  1. Pune intr-un vas cu fund dublu galbenusurile impreuna cu zaharul si bate-le bine.
  2. Adauga faina si amidonul, apoi, treptat treptat laptele rece amestecand sa nu faca cocoloase.
  3. Pune vasul pe foc si fierbe la foc mic amestecand incontinuu, pana ce compozitia capata consistenta unei budinci.
  4. Raceste amestecul si adauga untul pe care in prealabil l-ai batut spuma.
  5. Mixeaza frisca si incorporeaz-o amestecand usor, usor in crema, impreuna cu zaharul vanilat si coaja de portocala.
  6. Intinde crema peste blatul rece si niveleaza.

Trece biscuitii prin cafeaua calduta, rapid, sa nu se inmoaie prea tare si sa se rupa, si aseaza-i peste crema.

Prepara glazura punand toate ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic.

Toarna glazura peste biscuiti, niveleaza si da prajitura la rece pentru cateva ore.

Portioneaz-o cu un cutit zimtat.

 

prajitura-tosca- preparare

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

25 Comentarii


  1. De foarte mult timp spun ca o sa pregatesc si eu acesta prajitura ca pare a fi asa delicioasa. Bravo!


  2. Mmmm,ce buna este si ce mult timp a trecut de cand nu am mai facut-o,bine ca mi-ai adus aminte


  3. Ce bine am nimerit, asa ceva nu se refuza. Pup!

  4. Bucate Apetisante says:

    Multe arome, sigur e o incantare pt. papilele mele gustative.
    Trebuie incercata dar lista e asa lunga si parca nu mai scade… :))


  5. Gaby , este una dintre preferatele mele , vin sau sa-mi fac ? :)) 🙂


  6. Ce prajitura bunuta ai facut,Gabyto. Tare mult imi place prajitura asta! :-*


  7. era pe vremuri o Tosca prin cofetarii dar nu imi mai amintesc cu ce era, nu-mi amintesc sa fi fost cu mac, cred ca era alta reteta. nici dupa amandina de cofetarie nu ma omoram si nu m-am oprit sa citesc nici vreo reteta de Tosca dar tu imi iei mintile cu pozele si stii sa convingi prin explicatii 🙂 .
    Pana acum, la care am mers pe mana ta a fost bine 😉
    Am o surpriza zilele urmatoare, dar e cu o mica poveste 😛 . era sa nu vreau sa postez ca nu am pozat nimic. pe la 10 dimineata, mi-am adus aminte sa ma oftic. produsul plecase de acasa, mai aveam un rest si am pus-o pe fiica-mea sa pozeze cu telefonul, ca le dusese la scoala dar nu mai era decat tot un rest :)) … eee … e mai „misto” asa, neprogramat 🙂

  8. Pingback: Cake Tosca | IMG Recipes: Food Recipes, Photos & Tips


  9. O matuse de-a mea a facut reteta asta de ziua sotlui ei este foarte delicioasa am mancat 4 bucati.


  10. Macul trebuie sa fie macinat?


  11. Amazing recipe Gaby! Looks delicious! What restaurant have you had the best prajitura tosca? Remember to add it to your Besty List! http://retetepapabun.ro/

  12. Cornelia Cerghizan says:

    Si eu am facut prajitura asta,tare i-a placut baiatului meu.


  13. Mi-a iesit perfect, si este delicioasa!!!


  14. AM FACUT ACEASTA PRAJITURA ACUM DE CRACIUN ,II FOARTE GUSTOASA SE SIMTE AROMA DE PORTOCALA SI II USOR DE FACUT.MULTUMESC PENTRU RETETA.

  15. Pingback: Prajitura “Tosca” | FOOD DESIGN

  16. Pingback: Prajitura "Tosca" | Atelierele Roua

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email