Chec aperitiv cu legume – unul dintre aperitivele preferate ale casei.
Il fac des pentru pachetul de week-end al fiului meu, nu lipseste niciodata de la sarbatori, sau il prepar cand am diverse alimente prin frigider ramase in cantitati mici, ce pot fi combinate pentru un preparat.
Ingrediente Chec aperitiv cu legume
- 5 oua
- 4 albusuri
- 6 linguri ulei
- 200 g faina
- un plic praf de copt
- sare
- 200 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
- 100 g cascaval
- 200 g legume amestec – porumb, mazare, pastai, morcov, ardei.
- optional – 150 g friptura rece/sunca/mezel; eu am facut unul doar cu legume, iar in cel de-al doilea am adaugat friptura rece
Mod de preparare Chec aperitiv cu legume
Atat pot zice – simplu!
Nu trebuie sa fii mare bucatar, nu trebuie sa ai nicio experienta.
Faci cum scriu eu, adaptezi, daca e cazul, cu ce ai tu prin frigider, coci si obtii cel mai super delicios si pufosel chec aperitiv.
La ingrediente as fi putut scrie din start 9 oua, dar am scris exact ce am folosit, avand in frigider 4 albusuri ramase de la o crema :), dar sunt sigura ca si cu 8 oua, intregi, rezultatul va fi dentic.
Intr-un bol mixezi ouale impreuna cu sarea, pana-si dubleaza volumul – 3-4 minute.
Adaugi in fir subtire uleiul mixand in continuare, la treapta mica.
Acum incorporezi faina cernuta impreuna cu praful de copt, mixand usor pana la omogenizare. Gata cu mixerul! 🙂
Pui branza de vaci, cascavalul ras, legumele bine scurse (eu am folosit amestec de legume congelate, pe care le-am scurs bine dupa ce le-am fiert 15 minute in apa cu sare).
Cu o spatula omogenizezi totul amestecand de jos in sus. Potrivesti gustul de sare.
- Preincalzeste cuptorul la 175 grade, program normal, sus/jos.
2 tavi de chec le ungi bine cu ulei pe toate partile. Presari faina doar pe fundul lor. Cealalta varianta – le tapetezi cu hartie pentru copt. Eu am ales prima varianta. In functie de tavile folosite checurile vor fi mai inalte sau mai plate.
Torni jumatate din compozitie intr-una dintre tavi.
In compozitia ramasa pui resturi de friptura tocata/sunca/mezel si omogenizezi, apoi torni in cea de-a doua tava.
Introduci tavile in cuptor, pe treapta din mijloc si coci pentru 35-40 minute – faci testul cu scobitoarea.
Scoti tavile, lasi sa se racoreasca, apoi treci lama cutitului pe laterale si rastorni checurile pe un fund de lemn sau pe gratar.
Le feliezi reci.
Pofta buna!
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa bun