Ciorba radauteana - Rețete Papa Bun

Ciorba radauteana

2.13KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
ciorba-radauteana

Pui la fiert in aprox 5 l. apa

  • un piept mare de pui (poti pune doua, pentru un gust mai bun,dar la final unul nu-l mai toci ci il servesti altfel, pt ca iese o ciorba prea groasa) – eu o fac si cu pulpe, azi am pus 5 pulpe de pui
  • o radacina mare de telina
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • doi/trei morcovi
  • doua cepe
  • putina sare
  • 2-3 foi de dafin
  • o crenguta cimbru
  • piper boabe (vreo 10 boabe)
  • usturoi

Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in zeama ramasa (daca e prea putina, mai adaugi apa) pui pieptul de pui pe care l-ai taiat bucatele mici, morcovul taiat rondele sau cubulete.
Pui iar pe foc.
Intr-un bol amesteci 300-400 gr smantana grasa cu doua galbenusuri de ou (retine,doar galbenusul!)
Iei oala deoparte, pui supa calda in amestec, omogenizezi apoi torni totul in oala. Daca folosesti smantana grasa, nu se va branzi.
Pui inapoi pe foc inca 2-3 minute, timp in care mai adaugi trei catei usturoi pisat, putin otet, (aici depinde de preferinte, sunt care nu pun otet in oala ci doar la servire), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat.
Daca nu ai pui de casa sau grasime de pui ,calesti putin morcov crud in 30 ml ulei si adaugi in ciorba pentru a da o culoare frumoasa.
La servire se adauga optional mai mult usturoi, patrunjel verde ,otet si smantana.
Pofta buna!

Nota

1.Si mai buna e ciorbita daca intinte de final pisezi usturoi si-l pui intr-o strecuratoare, cu putin cimbru si ieri zeama fierbinte pe care-o torni peste usturoi tinand strecuratoarea desupra oalei cu ciorba.

2. Mie imi place mai mult acrita cu zeama de lamaie decat cu otet 🙂

ciorba radauteana
Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns