marți, august 20, 2019

Ciorba radauteana

86Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email
ciorba-radauteana

Pui la fiert in aprox 5 l. apa

  • un piept mare de pui (poti pune doua, pentru un gust mai bun,dar la final unul nu-l mai toci ci il servesti altfel, pt ca iese o ciorba prea groasa)
  • o radacina mare de telina
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • doi/trei morcovi
  • doua cepe
  • putina sare
  • 2-3 foi de dafin
  • o crenguta cimbru
  • piper boabe (vreo 10 boabe)

Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in zeama ramasa (daca e prea putina, mai adaugi apa) pui pieptul de pui pe care l-ai taiat bucatele mici, morcovul si patrunjelul taiat rondele.
Pui iar pe foc.
Intr-un bol amesteci 300-400 gr smantana grasa ,doua galbenusuri de ou (retine,doar galbenusul!) si doua linguri faina grau sau amidon.
Iei oala deoparte si torni usor amestecul, imprastiind cu o furculita in oala cu ciorba, pt a nu face cocoloase (daca totusi face, se mai intampla, le iei frumos cu o strecuratoare).
Pui inapoi pe foc inca 10 minute, timp in care mai adaugi trei catei usturoi pisat, putin otet, (aici depinde de preferinte, sunt care nu pun otet in oala ci doar la servire), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat
Calesti putin morcov crud in 30 ml ulei si adaugi in ciorba pentru a da o culoare frumoasa.
La servire se adauga optional mai mult usturoi, patrunjel verde ,otet si smantana.
Pofta buna!

Nota

1.Si mai buna e ciorbita daca intinte de final pisezi usturoi si-l pui intr-o strecuratoare, cu putin cimbru si ieri zeama fierbinte pe care-o torni peste usturoi tinand strecuratoarea desupra oalei cu ciorba.

2. Mie imi place mai mult acrita cu zeama de lamaie decat cu otet 🙂

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns