mnb

Crema de ciocolata pentru prajituri

4.46KVizualizări
0
(0)

Ingrediente Crema de ciocolata pentru prajituri

  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml smantana LaDORNA
  • 2 galbenusuri
  • 600 g mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • arome – rom, Amaretto, vanilie – optional

crema ciocolata

Mod de preparare Crema de ciocolata pentru prajituri

 

Pune intr-o craticioara smantana, la incalzit, la foc mic. Adu-o la punctul de fierbere dar n-o lasa sa dea in clocot. Pune in ea ciocolata rupta bucatele si amesteca usor, pana cand se dilueaza. Adauga si cacaua si cele 2 galbenusuri si amesteca energic cu un tel. Lasa compozitia la racit, apoi da-o la frigider pentru 2-3 ore.

Pune mascarpone intr-un bol impreuna cu zaharul. Mixeaza timp de un minut, apoi adauga crema de ciocolata si mixeaza intai la o treapta mai mica, pana cand amestecul se omogenizeaza, apoi la viteza mai mare, pana cand crema devine bine legata si ferma. Nu exagera cu mixatul, sa nu faci crema unt.

Crema a fost pregatita pentru prajitura de – aici –  dar poti umple cu ea foi, torturi, rulouri, eclere etc

crema de ciocolata pentru prajituri

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

14 − 1 =