Ingrediente Crema de ciocolata pentru prajituri
- 400 g ciocolata cu lapte
- 300 ml smantana LaDORNA
- 2 galbenusuri
- 600 g mascarpone
- 3 linguri zahar
- arome – rom, Amaretto, vanilie – optional
Mod de preparare Crema de ciocolata pentru prajituri
Pune intr-o craticioara smantana, la incalzit, la foc mic. Adu-o la punctul de fierbere dar n-o lasa sa dea in clocot. Pune in ea ciocolata rupta bucatele si amesteca usor, pana cand se dilueaza. Adauga si cacaua si cele 2 galbenusuri si amesteca energic cu un tel. Lasa compozitia la racit, apoi da-o la frigider pentru 2-3 ore.
Pune mascarpone intr-un bol impreuna cu zaharul. Mixeaza timp de un minut, apoi adauga crema de ciocolata si mixeaza intai la o treapta mai mica, pana cand amestecul se omogenizeaza, apoi la viteza mai mare, pana cand crema devine bine legata si ferma. Nu exagera cu mixatul, sa nu faci crema unt.
Crema a fost pregatita pentru prajitura de – aici – dar poti umple cu ea foi, torturi, rulouri, eclere etc