mnb

Briose cu cacao si cocos

1.59KVizualizări
4.3
(3)
Print Friendly, PDF & Email

Pentru a posta aceasta reteta de briose cu unt si miez de cocos, asteptam aprobarea copiilor :))).  Aluatul de baza fraged, simplu si bun, cu care v-am obisnuit si la briosele cu caramel si briosele cu unt si ciocolata, de data asta s-a combinat de minune cu cacao si un miez de cocos cu lapte consensat si mascarpone. Delicios, asa-i? Va scriu cum le-am pregatit, nu inainte de a va lista un necesar de ingrediente pentru aceasta reteta de briose cu cacao si cocos: oua, unt, faina, lapte, cacao, mascarpone, nuca de cocos, lapte condensat indulcit. Reteta este pentru 24-26 briose, dar daca vrei doar jumatate, injumatatesti gramajele din lista cu ingrediente.

Sunt minunate servite la cafea sau cu lapte sau iaurt.

Briose cu cacao si cocos

Pentru aluat Briose 

  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 3 linguri cacao neagra
  • 270 ml lapte
  • un plic praf de copt
  • 400 g faina alba
  • putina sare
  • zahar vanilinat

Pentru umplutura

  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g mascarpone

Briose cu cacao si cocos

Aluat  briose cu cacao si cocos

Mixeaza impreuna untul cu  zaharul si sarea, pentru 5 minute.

Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu adauga urmatorul pana ce nu l-ai incorporat pe precedentul. La final vei avea o compozitie neteda, cremoasa, pufoasa.

Adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si zaharul vanilat.

Amesteca bine cu o lingura.

Pune si laptele, amesteca putin, apoi baga mixerul pana cand compozitia este omogena – aproximativ un minut.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade.

Pregateste tava de briose – Nu va uitati ca tava mea arata urat :))) E o tava care a fost alba, dar s-a patat si nu se mai poate curata.

Pune hartiute pentru briose, unge-le cu putin unt si pune in forme cate o lingura de compozitie.

Umplutura de cocos o pregatesti amestecand, pana la omogenizare, cele 3 ingrediente. Umplutura nu trebuie sa fie uscata ci cremoasa, asa ca daca cocosul a fost mai uscat si a absorbit lichidul, mai pune mascarpone sau lapte condensat, pana obtii o pasta cremoasa.

Pune apoi in mijloc cate o lingurita de umplutura cu cocos, iar deasupra iarasi compozitie de briose.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coace briosele la 170 grade pana cand sunt frumos crescute si trec testul cu scobitoarea. Eu le-am lasat 26-28 de minute.

Procedeaza la fel cu compozitia de briose  ramasa.

Pe platou sunt combinate briose cu cacao si briose cu caramel.

Briose cu cacao si cocos

Aluat de briose

Briose cu cacao si cocos

Briose cu cacao si cocos

Briose cu cacao si cocos

Pe facebook ne vedem aici – Retete papa bun

Briose cu cacao si cocos
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
Lista necesare
  • Pentru aluat Briose cu cacao si cocos
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 3 linguri cacao neagra
  • 270 ml lapte
  • un plic praf de copt
  • 400 g faina alba
  • putina sare
  • zahar vanilinat
  • Pentru umplutura
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g mascarpone

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Leave a Reply

two × 2 =

Voteaza reteta: