Pentru a posta aceasta reteta de briose cu unt si miez de cocos, asteptam aprobarea copiilor :))). Aluatul de baza fraged, simplu si bun, cu care v-am obisnuit si la briosele cu caramel si briosele cu unt si ciocolata, de data asta s-a combinat de minune cu cacao si un miez de cocos cu lapte consensat si mascarpone. Delicios, asa-i? Va scriu cum le-am pregatit, nu inainte de a va lista un necesar de ingrediente pentru aceasta reteta de briose cu cacao si cocos: oua, unt, faina, lapte, cacao, mascarpone, nuca de cocos, lapte condensat indulcit. Reteta este pentru 24-26 briose, dar daca vrei doar jumatate, injumatatesti gramajele din lista cu ingrediente.
Sunt minunate servite la cafea sau cu lapte sau iaurt.
Pentru aluat Briose
- 200 g unt
- 4 oua
- 270 g zahar
- 3 linguri cacao neagra
- 270 ml lapte
- un plic praf de copt
- 400 g faina alba
- putina sare
- zahar vanilinat
Pentru umplutura
- 200 g lapte condensat indulcit
- 100 g nuca de cocos
- 50 g mascarpone
Aluat briose cu cacao si cocos
Mixeaza impreuna untul cu zaharul si sarea, pentru 5 minute.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu adauga urmatorul pana ce nu l-ai incorporat pe precedentul. La final vei avea o compozitie neteda, cremoasa, pufoasa.
Amesteca bine cu o lingura.
Pune si laptele, amesteca putin, apoi baga mixerul pana cand compozitia este omogena – aproximativ un minut.
Preincalzeste cuptorul la 170 grade.
Pregateste tava de briose – Nu va uitati ca tava mea arata urat :))) E o tava care a fost alba, dar s-a patat si nu se mai poate curata.
Pune hartiute pentru briose, unge-le cu putin unt si pune in forme cate o lingura de compozitie.
Umplutura de cocos o pregatesti amestecand, pana la omogenizare, cele 3 ingrediente. Umplutura nu trebuie sa fie uscata ci cremoasa, asa ca daca cocosul a fost mai uscat si a absorbit lichidul, mai pune mascarpone sau lapte condensat, pana obtii o pasta cremoasa.
Introdu tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coace briosele la 170 grade pana cand sunt frumos crescute si trec testul cu scobitoarea. Eu le-am lasat 26-28 de minute.
Procedeaza la fel cu compozitia de briose ramasa.
Pe platou sunt combinate briose cu cacao si briose cu caramel.
Pe facebook ne vedem aici – Retete papa bun
- Pentru aluat Briose cu cacao si cocos
- 200 g unt
- 4 oua
- 270 g zahar
- 3 linguri cacao neagra
- 270 ml lapte
- un plic praf de copt
- 400 g faina alba
- putina sare
- zahar vanilinat
- Pentru umplutura
- 200 g lapte condensat indulcit
- 100 g nuca de cocos
- 50 g mascarpone