Asta-i muffins-ul de ciocolata suprem! E acel desert din care atunci cand musti simti din plin gust de ciocolata si daca esti fan adevarat, ai impresia ca n-ai mancat nimic mai bun!
N-am gasit ceva dulce sa se potriveasca mai bine dimineata la cafea, parca pentru asta a fost facut :))
E reteta care iese mereu perfect! Am facut-o de vreo 5 ori si identic au iesit intotdeauna!
Pentru 12 bucati muffins de ciocolata ai nevoie de
- 150 grame ciocolata neagra (eu folosesc „Fin Carre cuverture” de la Lidl, tableta mare de 200 g, cu 52% cacao)
- 150 g unt
- 70-80 g zahar tos (sau 50 g zahar brun si 50 g zahar tos) – daca stiti ca nu va place gustul usor amarui, mergeti cu 100 g zahar tos sau 60 tos+60 brun)
- 2 oua
- 100 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri coniac bun sau Amaretto – OPTIONAL
- putina sare
- 30 g cacao neagra
- pepite de ciocolata termostabile sau ciocolata tocata
Preparare muffins de ciocolata
1. Pui intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea si mixezi.
2. Te opresti cand amestecul e fin, cremos si tot zaharul e topit.
3. Untul si ciocolata le topesti fie pe baie de abur fie intr-o cratita cu fund dublu, la foc mic-mic, amestecand continuu.
4. Te opresti cand amestecul e omogen.
5. Lasi sa se racoreasca si intre timp amesteci faina cu praful de copt si cacaoua, apoi le cerni.
6. Torni ciocolata topita in fir subtire peste oua, mixand continuu, apoi coniacul, iar apoi adaugi in ploaie faina amestecata cu celelalte ingrediente, amestecand cu o spatula, cu miscari ample.
7. Pregatesti tava de briose si o ungi cu putin unt.
8. Distribui in forma din compozitia de muffins de ciocolata, lasand loc in fiecare forma pentru a avea unde creste.
9. Presari pepite de ciocolata sau bucati de ciocolata neagra.
Introduci tava in cuptorul pe care l-ai preincalzit din timp si coci la 180 grade cu ventilatie, pe treapta din mijloc, 13 minute pentru o textura usor umeda si 15 minute daca le vrei mai legate.
Cum sunt?
DIVINE!