Prajitura taraneasca cu mere - Rețete Papa Bun

Prajitura taraneasca cu mere

3.29KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

O prajitura taraneasca cu mere, pe cat de simpla, pe-atat de buna 🙂 , una dintre preferatele copiilor mei. Se prepara foarte repede, n-ai mult de lucru 😀

Prajitura taraneasca cu mere

 

Prajitura taraneasca cu mere
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Autor:
Tipul retetei: Desert, Prajitura
Portii/Bucati: 20
Ingrediente
  • Tava de 22/28 cm
  • 500 gr faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 gr unt/untura/margarina
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • Umplutura
  • un kg. si ½ mere
  • 100 gr  zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o  lingurita esenta rom
  • ½ lingurita scortisoara.

 

O alta prajitura delicioasa cu mere gasiti AICI 

prajitura-turnata-cu-mereMod de preparare Prajitura taraneasca cu mere
  1. Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.
  2. Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti timp de 5 minute.
  3. Lasi aluatul  la rece cat timp pregatesti umplutura.
  4. Speli bine merele, le cureti de coaja si le dai prin razatoarea cu ochiuri mari.
  5. Le pui intr-un vas cu fund dublu, adaugi zaharul si le calesti timp de 7-8 minute. Scurgi zeama in exces (nu le lasi uscate dar nici cu prea multa zeama; eu am scos aprox 100 ml suc de mere) si adaugi aromele.

Preincalzeste cuptorul

  1. Scoti aluatul de la rece si il imparti in doua bile egale ca marime. Intinzi cu sucitorul doua foi, putin mai mari decat dimensiunea tavii in care vei coace prajitura, pe masa de lucru infainata.
  2. Pui prima foaie in tava (ridici putin foaia si pe peretii tavii), o intepi cu furculita, asezi umplutura uniform, asezi a doua foaie , intepi cu furculita si dai tava la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoare (nu trebuie sa re rumeneasca).
  3. Calduta,  pudrezi prajitura taraneasca cu mere cu  zahar pudra. O portionezi cand este rece. Cu cat trece mai mult timp pana o servesti, cu-atat este mai frageda si mai buna 🙂 ….desi…eu am taiat-o si-am mancat-o fierbinte :)) vreo 4 bucati 😀

Sursa de inspiratie


Prajitura taraneasca cu mere

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

8 comentarii

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: