O prajitura taraneasca cu mere, pe cat de simpla, pe-atat de buna 🙂 , una dintre preferatele copiilor mei. Se prepara foarte repede, n-ai mult de lucru 😀
Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.
Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti timp de 5 minute.
Lasi aluatul la rece cat timp pregatesti umplutura.
Speli bine merele, le cureti de coaja si le dai prin razatoarea cu ochiuri mari.
Le pui intr-un vas cu fund dublu, adaugi zaharul si le calesti timp de 7-8 minute. Scurgi zeama in exces (nu le lasi uscate dar nici cu prea multa zeama; eu am scos aprox 100 ml suc de mere) si adaugi aromele.
Preincalzeste cuptorul
Scoti aluatul de la rece si il imparti in doua bile egale ca marime. Intinzi cu sucitorul doua foi, putin mai mari decat dimensiunea tavii in care vei coace prajitura, pe masa de lucru infainata.
Pui prima foaie in tava (ridici putin foaia si pe peretii tavii), o intepi cu furculita, asezi umplutura uniform, asezi a doua foaie , intepi cu furculita si dai tava la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoare (nu trebuie sa re rumeneasca).
Calduta, pudrezi prajitura taraneasca cu mere cu zahar pudra. O portionezi cand este rece. Cu cat trece mai mult timp pana o servesti, cu-atat este mai frageda si mai buna 🙂 ….desi…eu am taiat-o si-am mancat-o fierbinte :)) vreo 4 bucati 😀
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
8 comentarii
Cat de fragedaaaa…Asa prajitura pot manca si eu mai multa…
Cat de fragedaaaa…Asa prajitura pot manca si eu mai multa…
Da, o fo buna dar se termina tare repede :))
:)):)):)) Vi se va lipi bunaciunea de stomac , nastrusnicilor :d
Imi place praji tau , Gabyt !
:))))
E taaaare simpla si buna!
Saptamana faina, Diana! >:d<
Vreau si eu doua felii!
Sau 4…:)))
Familia mea se trage din Piatra Neamt. Retetele afisate aici la „Papa Bun” sint grozave si explicate asa de frumos si amanuntit. Mersi foarte frumos!
Buna dimineata!
Multumesc pentru apreciere! Ma straduiesc cat pot de mult. Cand nu intelegeti ceva ma puteti intreba oricand >:d<