La multi ani mie! 😛 Am implinit 35 ani. Frumosi si buni! I-am sarbatorit cu-n tort pe gustul meu – Tort cu ciocolata
Ei hai, am mai avut io si suparari, dar nu necazuri grave, poate chiar lucrusoare facute cu mana mea :D, dar fiecare a contribuit la ceea ce sunt azi.
Un om intre oameni, cu bune si rele.
Hai ca nu-s inspirata in introducerea asta, asa ca mai bine va servesc cu-n tort cu ciocolata 🙂


[ingredients title=”Ingrediente”]
Blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri amidon alimentar
- o lingurita praf de copt
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apa
- 2 linguri cacao
- un vf. cutit sare
Crema cu ciocolata cu lapte
- 200 gr ciocolata cu lapte (Primola, am folosit eu)
- 200 ml frisca lichida
Crema cu ciocolata alba
- 200 gr ciocolata alba
- 160 ml frisca lichida
- esenta de vanilie
- un plic intaritor pentru frisca
Decor
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr unt (de calitate!)
- o lingura cacao
- o lingura zahar pudra
- esenta de rom
- trufe tocate grosier
- nuca prajita, tocata
- bomboane Toffifee
Sirop
- 3 linguri zahar
- coaja rasa lamaie
- esenta de vanilie
- 100 ml cafea preparata
[/ingredients]
Mod de preparare tort cu ciocolata
Blat.
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul.
Preincalzeste cuptorul.
Adauga-le peste albusuri, apoi pune si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand cu o lingura, de jos in sus.
Tapeteaza o forma de tort (cu diametrul de 20 cm) cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si coace blatul la foc mic pentru 30-35 minute. Fa testul cu scobitoarea sa fii sigur ca blatul este copt.
Scoate-l pe un gratar si lasa-l la racit.
Crema cu ciocolata cu lapte.
Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana ce se omogenizeaza. Lasa amestecul la racit apoi baga-l la frigider pentru cateva ore sau si mai bine peste noapte.
Crema cu ciocolata alba.
Se procedeaza ca si la crema precedenta; intaritorul de frisca se adauga la mixare.


Decor Tort cu ciocolata
Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele, cacaua cernuta, zaharul pudra, si amesteca pana ce se omogenizeaza apoi adauga untul si amesteca in continuare. Da la rece peste noapte.
A doua zi mixeaza, pe rand, fiecare dintre cele 3 creme pana capata consistenta ferma. In cea cu ciocolata alba adauga intaritorul de frisca si putina esenta si mixeaza pana obtii consistenta dorita.
In crema pentru decor adauga putina esenta de rom. Lasa cremele deoparte si prepara siropul.
Caramelizeaza zaharul si stinge-l cu 100 ml apa. Pune la foc mic, adauga coaja de lamaie si lasa sa dea un clocot. Opreste focul, adauga esenta de rom, cafeaua gata preparata si raceste bine siropul.
Asamblare Tort cu ciocolata
Taie blatul in trei parti egale.
Insiropeaza primul blat, intinde crema de ciocolata cu lapte, aseaza al doilea blat, insiropeaza, intinde crema alba, apoi aseaza si ultmul blat si insiropeaza-l. Imbraca tortul intr-un strat subtire de crema, tapeteaza dupa imaginatie peretii tortului cu nuca si trufe iar cu restul de crema, bucati de nuca si bomboane Toffifee orneaza partea superioara.


Nota.
Frisca lichida folosita de mine era indulcita. Daca folositi neindulcita adaugati zahar pudra dupa gust
Folositi ciocolata de calitate, nu vrac.
Crema cu unt, in caz ca vi se taie, o reparati rapid punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si mixati in continuare. Se repara imediat; apoi o dati la rece doar putin, cat sa capete consistenta dorita; nu o lasati sa se intareasca.




La multi ani Gabytza inca o data! Ce ciocolatoooooooooossss mare ai facut!:x:x:x
La multi ani cu tot ce iti doresti!
Un tort de nota maxima!
Te pup Meri si sarumana inca o data!
Foarte frumos tortul! La multi ani si tot binele din lume! >:d<
Multumesc Laura! La multi ani lui David!
E superb tortul tau asa ca tine! La multi ani inca o data si sa ne traiesti ani indelungati sa ne bucuri cu cat mai multe bunatati. Te pup
Multumesc din suflet Timea!
Desi a fost ieri, nici azi nu-i tarziu sa-ti urez un sincer la multi ani ,cu sanatate si bucurii.
Torturile de ciocolata sunt preferatale mele, e un deliciu!
Multumesc tare mult! Multi ani frumosi si tie!
La Multi Ani din nou Gabitz frumos si dulce! Acu` esti si mai dulce, cred ca de la tort :))
Tortul arata bestial!!! Deci, vreau o portie, da?!
Pup
Multumesc frumos Simona si pup si eu! Si dau si tort! Culmea! :)))
La multi ani si lasa in spate supararile! Esti o dulce cu doi copii minunati si asta e totul! Pup!
Multumesc frumos! Eh, daca nu am fi cu bune si rele si-am judeca mereu rational privind doar spre ce avem…am fi prea perfecti :))).Sarumana!
La multi ani tie ! :)) Frumos tort, presupun ca a disparut instantaneu, fara sa-i poti face o poza cu sectiunea :))
Multumesc frumos! Nu, Liana, n-a disparut instantaneu, ca nu „m-am petrecut” Este in slideshow poza cu el taiat.
La multi inca o data!!! Tortul cred ca a fost delicios
Multumesc! Da, a fost tare bun!
Vai de mine,mor aici langa frumusetea asta de tort!!
Hai sa-ti spun si aici LA MULTI ANI,sa fii fericita!!
Multumesc frumos!
La multi ani Gaby! Ai facut un tort minunat!
Multumesc frumos Dea!
La multi ani, frumosi, fericiti si dulci ca tortul tau! Ma topesc uitandu-ma la el…
Multumesc Cristina!
pfiuuu arata formidabil, un adevarat deliciu………felicitari!!!!
Multumesc Alice! si pentru apreciere si pentru urare.
La multi ani!
Draga Gaby, tortul e fennomenal si blatul l-am folosit deja de 2x la doua torturi . O bucurie, blogul tau!
Neata Danutzo! Ce zici tu aici nu poate decat sa ma bucure!
Iti multumesc frumos! Duminica frumoasa!
Sa fii fericita si iubita!! <3 O minune de tort, exact pe gustul meu de ciocoholica!! Imi plac enorm benzile de crema striate de deasupra…mie nu-mi ies asa…felicitari!
E superb! :X
Multumesc frumos! >:d<