A fost atat de inspirata combinatia asta incat TREBUIE sa le incercati! Reteta v-am mai aratat-o si AICI – insa miezul ala de caramel face toti banii! Aud des ca nu se gaseste lapte condensat sau lapte condensat caramelizat, insa eu mi-l comand pe net, de la dellate.ro, asa ca o puteti face si voi 😉 Reteta asta de baza pentru briose e de nota 20, iese garantat! Am facut-o pe putin de 20 ori si ies perfecte briosele, de fiecare data. Jucati-va cu compozitia adaugand ciocolata, stafide, alune, cacao (ies ca aici) si orice va mai trece prin minte. Cu miezul cremos de caramel sunt divine!
Ingrediente pentru 26-27 bucati Briose cu vanilie si caramel
- 200 g unt
- 4 oua
- 300 g zahar
- 400 g faina
- 2 plicuri zahar vanilinat
- un plic praf de copt
- 250 ml lapte
- putina sare
- lapte condensat caramelizat – jumatate de cutie am folosit eu, aprox 200 g
Mod de preparare briose cu vanilie si caramel.
Mixeaza impreuna untul cu zaharul si sarea, pentru 5 minute.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu adauga urmatorul pana ce nu l-ai incorporat pe precedentul. La final vei avea o compozitie neteda, cremoasa, pufoasa.
Adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
Amesteca bine cu o lingura.
Pune si laptele, amesteca putin, apoi baga mixerul pana cand compozitia este omogena – aproximativ un minut.
Preincalzeste cuptorul la 175 grade.
Pregateste tava de briose. Pune hartiute pentru briose si pune in forme cate o lingura de compozitie.
Pune apoi in mijloc cate o lingurita de lapte condensat caramelizat, iar deasupra iarasi compozitie de briose.
Introdu tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coace briosele la 170 grade pana cand sunt frumos rumenite.
Procedeaza la fel cu compozitia ramasa.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
- 200 g unt
- 4 oua
- 300 g zahar
- 400 g faina
- 2 plicuri zahar vanilinat
- un plic praf de copt
- 250 ml lapte
- putina sare
- lapte condensat caramelizat - jumatate de cutie am folosit eu, aprox 200 g