Prajitura rapida cu iaurt si banane - Rețete Papa Bun

Prajitura rapida cu iaurt si banane

651Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

“E foarte buna! Daca mi-ai da una intreaga as putea s-o mananc!”

Daca asta spune Mona de aceasta prajitura rapida cu iaurt si banane, atunci e de bine :)) Si mie mi-a placut mult! Extrem de racoritoare si usoara, iar combinatia de ingrediente – PERFECTA!

Am vazut prajitura, pe blogul Laurei, – apropo, face fata asta niste deserturi si niste poze, inconfundabile!- cu foarte mult timp in urma si nu inteleg de ce mi-a luat atat de mult timp s-o incerc. Ingedientele sunt accesibile, timpul de preparare e extrem de rapid (daca ai totul pregatit, mai mult de 15 minute nu-ti ia) iar cea mai grea parte e aia cu frigiderul…:))

prajitura cu iaurt si banane-1

Ingrediente prajitura rapida cu iaurt si banane

  • 350 g iaurt
  • 350 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata tocata sau ornamente de ciocolata
  • 10 g gelatina granule – eu nu am cantarit-o, am pus 2 lingurite
  • 16-18 piscoturi – Savoiardi am folosit eu
  • 100 ml lapte+30 ml
  • 30 ml lichior  Latte Macchiato – e optional, daca nu aveti, nu puneti sau adaugati in loc o lingurita de Amaretto sau esenta de cafea, de vanilie
  • 2 banane coapte

Prajitura rapida cu iaurt si banane-6

Mod de preparare Prajitura rapida cu iaurt si banane

Pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece intr-un bol metalic.

Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana la omogenizare si pana la o consistenta ferma.

Incorporeaza iaurtul si ciocolata cu miscari usoare.

Pune cele 30 ml lapte peste genatina si pune bolul pe baie de abur, amestecand usor , pana la diluarea gelatinei.

Adu amestecul la temperatura camerei si incorporeaza-l in crema de iaurt.

Pregateste o tava dreptunghiulara de 24cm/14 cm si pune folie alimentara.

Aseaza un strat de picoturi insiropate in lapte (cei 100 ml) amestecat cu cei  30 ml lichior Lichior Latte Macchiato. Nu folositi un sirop dulce, sunt suficient de dulci piscoturile.

Pune cateva linguri din crema si intinde uniform.

Aseaza pe mijloc bucati de banana si toarna restul de crema.

Pune din nou un strat de piscoturi insiropate, apoi imbraca in folie si da la rece pentru 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.

Eu nu am lasat -o decat 2 ore, ca-mi era pofta :))

Multumesc, Laura!

Mod de preparare Prajitura rapida cu iaurt si banane

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns