„E foarte buna! Daca mi-ai da una intreaga as putea s-o mananc!” Daca asta spune Mona de aceasta prajitura rapida cu iaurt si banane, atunci e de bine :)) Si mie mi-a placut mult! Extrem de racoritoare si usoara, iar combinatia de ingrediente – PERFECTA! Am vazut prajitura, pe blogul Laurei, – apropo, face fata asta niste deserturi si niste poze, inconfundabile!- cu foarte mult timp in urma si nu inteleg de ce mi-a luat atat de mult timp s-o incerc. Ingedientele sunt accesibile, timpul de preparare e extrem de rapid (daca ai totul pregatit, mai mult de 15 minute nu-ti ia, 30 minute cu tot cu pregatitul la indemana a celor necesare) iar cea mai grea parte e aia cu frigiderul…:))
Ingrediente prajitura rapida cu iaurt si banane
- 350 g iaurt (am folosit cu 3,5 % grasime)
- 350 g mascarpone
- 100 g zahar pudra
- 50 g ciocolata tocata sau ornamente de ciocolata
- 10 g gelatina granule
- 16-18 piscoturi – Savoiardi am folosit eu
- 100 ml lapte+30 ml
- 30 ml lichior Latte Macchiato – e optional, daca nu aveti, nu puneti sau adaugati in loc o lingurita de Amaretto sau esenta de cafea, de vanilie
- 2 banane coapte
Mod de preparare Prajitura rapida cu iaurt si banane
Pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece intr-un bol metalic.
Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana la omogenizare si pana la o consistenta ferma.
Incorporeaza iaurtul si ciocolata cu miscari usoare.
Pune cei 30 ml lapte peste genatina si pune bolul pe baie de abur, amestecand usor , pana la diluarea gelatinei.
Adu amestecul la temperatura camerei si incorporeaza-l in crema de iaurt.
Pregateste o tava dreptunghiulara de 24cm/14 cm si pune folie alimentara.
Aseaza un strat de picoturi insiropate in lapte (cei 100 ml) amestecat cu lichiorul Latte Macchiato. Nu folositi un sirop dulce, sunt suficient de dulci piscoturile.
Pune cateva linguri din crema si intinde uniform.
Aseaza pe mijloc bucati de banana si toarna restul de crema.
Pune din nou un strat de piscoturi insiropate, apoi imbraca in folie si da la rece pentru 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.
Eu nu am lasat -o decat 2 ore, ca-mi era pofta :))
Multumesc, Laura!


- 350 g iaurt (am folosit cu 3,5 % grasime)
- 350 g mascarpone
- 100 g zahar pudra
- 50 g ciocolata tocata sau ornamente de ciocolata
- 10 g gelatina granule
- 16-18 piscoturi - Savoiardi am folosit eu
- 100 ml lapte+30 ml
- 30 ml lichior Latte Macchiato - e optional, daca nu aveti, nu puneti sau adaugati in loc o lingurita de Amaretto sau esenta de cafea, de vanilie
- 2 banane coapte
Pe facebook ma gasesti la – Retete Papa bun