Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata!

Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar apoi mi-am zis sa-ncerc reteta de pe cutie :)), si bine am facut.

Unii pun mai putin de 500 g zahar la 500 g lapte praf, mie imi place sa fie dulce, sa simt ca e ciocolata! 🙂

Daca puneti la socoteala adaosul Sano Vita – caju, migdale si goji, completarea gustului a fost perfecta!

Ingrediente ciocolata de casa

500 g zahar

500 g lapte praf Raraul

200 ml apa

o lingurita zeama de lamaie (eu pun uneori si zeama de la jumatate de lamaie si iese grozav de buna!)

1/2 sticluta esenta Rom

4 linguri cacao de buna calitate

200 g unt cu 82% grasime

Sano Vita – caju, migdale si goji – cat vreti voi, nu strica cu nimic, insa trebuie totusi pastrata o limita sa nu o „umpleti” prea tare. Eu am pus direct din punga, nu am cantarit.

 

 

Mod de preparare Ciocolata de casa

In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua.
Adaugati fuctele uscate si nucile caju si amestecati.
Pregatiti siropul.

Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se imprieteneasca 5 minute.

Puneti vasul la foc mic pe aragaz.

Lasati sa fiarba la foc mic.

Peste aproximativ 10-12 minute luati din sirop si faceti proba picaturii – luati sirop intr-o lingurita, lasati-l sa se preliga inapoi in vas, iar ultimele picaturi de pe lingurita lasati-le sa se scurga intr-o cescuta in care ati pus apa rece.

Daca picatura de sirop se imprastie in apa, siropul mai trebuie fiert, mai lasati si mai testati putin mai incolo, daca picatura ramane vizibila pe fundul cestii, siropul e gata. Nu este neaparat ca picatura sa aiba forma rotunda, e ok si daca e usor „lunguiata” :))

Adaugati zeama de lamaie, esenta si opriti focul.

Taiati untul cubulete si-l puneti in siropul fierbinte.

Il lasati sa se inmoaie bine, apoi omogenizati usor.

Turnati 2/3 din sirop peste amestecul cu lapte praf si amestecati energic.

Adaugati si restul de sirop si omogenizati bine.

In tava unsa bine, bine! cu unt (eu am folosit tava de 22/22 cm, dar puteti folosi si putin mai marisoara, va iesi mai subtire decat a mea) turnati ciocolata calduta, presarati goji si scuturati bine tava sa se aseze uniform ciocolata.

Dati tava la frigider pentru cateva ore – cel mai bine peste noapte,  portionati cu un cutit subtire, zimtat, sa se taie frumos nucile caju, apoi desprindeti usor de tava (eu m-am folosit tot de cutit).

Cat e de buna? Numa’ eu stiu! Si voi, dupa ce testati reteta de ciocolata de casa 😉

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Vreau si eu . Nu am facut de multi ani de cand nu se gasea ciocolata.
    Adevarul e ca este mai deosebita.


  2. Multumesc , nu am foarte multe produse. A fost o provocare
    Iesti foarte draguta.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Sanatate cu Remedia

Sanatate cu Remedia

Ce facem noi cand diverse afectiuni ne dau tarcoale, oasele sunt in crestere si imunitatea nitel scazuta? Prevenim. Ce facem cand boala s-a instalat, simptomele ne necajesc si ne strica planurile? Tratam. Pentru aceasta noi […]

Print Friendly, PDF & Email