zurli

Gogosari in sos cu mustar

Gogosari in sos cu mustar

Gogosari in sos fac aproape in fiecare an, dar asa buni ca acum nu mi-au iesit niciodata.

Vedeam uneori prin imagini pe internet un sos caramiziu care-mi placea mult, mie-mi iesea rosu.

Cum de a iesit asa? Am gresit cantitatea ingredientelor :))

Mai exact? Nici nu m-am uitat cate grame are borcanul de bulion si-am pus mai mult mustar decat de obicei

A iesit totul delicios!

Si se face asa usor 😉

Ingrediente

  • 4,500 kg gogosari – eu am avut amestecati, rosii si verzi
  • 320 g bulion Olimpia
  • 450 ml ulei
  • 350 ml otet
  • 400 g zahar
  • 2 linguri cu varf sare pentru muraturi
  • 200 g mustar Tecuci – clasic
  • 2-3 foi de dafin
  • o lingurita piper boabe (eu nu am pus, am vazut ca un gogosar e iute si-am rnuntat la piper)

Mod de preparare gogosari in sos, cu mustar

Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor.

Se lasa la foc mediu pana ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot, moment in care adaugi gogosarii pe care inainte i-ai spalat, i-ai curatat de cotor si seminte si i-ai taiat in felii de un deget grosime.

Reduci focul, pui capac peste vas si lasi sa fiarba 20-25 minute dupa care iei capacul si lasi la fiert in continuare, pentru inca aprox. 40-50 minute. Amesteca cand si cand.

Trebuie ca sosul sa fie grosut, sa cuprinda toti gogosarii , iar gogosarul sa se fi inmuiat usor.

Fierbinte punem cu lingura (polonic) in borcane curate, sterilizate, punem capacele si infiletam si le bagam in cuptorul preincalzit unde ii mai lasam 15 minute.

Mi-au iesit 5 borcane mari si 2 mici.

Lasam sa se raceasca tot in cuptor.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean. Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar […]

Print Friendly, PDF & Email
Dulceata de capsuni (2)

Dulceata de capsuni (2)

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si […]

Print Friendly, PDF & Email
Gogosari in sos

Gogosari in sos

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! – apreciata de toata familia.     ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa […]

Print Friendly, PDF & Email
Cas la borcan

Cas la borcan

Cas la borcan. Pastrare branza la borcan.

Print Friendly, PDF & Email