Ou-in-chifla

Ou-in-chifla

Ou in chifla

 

Un mic dejun mai „de fitze”:)) daca luam in considerare faptul ca puteam praji oul in tigaie in doua minute:)).
Daaaar, cum mie imi place ce e nou si frumos…

Ingrediente Ou in chifla:

  • 4 chifle
  • 4 oua
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • unt

Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit.
Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei.
In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou.
Punem cate putina sare,piper si boia.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute.
Scoatem si punem cascaval ras si bagam inapoi la cuptor pana se rumeneste usor.

ponturi:
Cred ca „faza” cu 15-20 minute e pentru cuptoare electrice sau d-alea care au flacara si deasupra.Pentru un cuptor normal, cum e al meu…nu e prea ok.
De ce?Pai chifla se incalzeste prima si pana incepe sa se faca oul se intareste/usuca prea tare.
Deci, ce e de facut?
Eu zic asa: dupa ce punem chiflele in tava, le acoperim cu folie de aluminiu si le invelim bine.
Dupa cele 15-20 minute , atunci cand punem cascavalul, scoatem si folia.
Astfel vom obtine un mic dejun cu o chifla cu coaja usor ,usor crocanta,miez cald si moale si outz numa’ bun de papat.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Foarte faina reteta!!!! Exact aseara ma uitam pe un blog si am vazut aceasta reteta si am zis ca as face-o azi de dimineata dar nu aveam chifle si nici de unde sa cumpar:)
    Foarte fain..am sa o fac si eu ,.,,in viitorul apropiat


  2. super prezentare gabbitzo!!!!!!!!pup:*


  3. Pupici, Bianca.
    Toate 4 s-au papat dimineata.
    Si copiilor le-au placut.
    Noi am papat si cu laptic.

    Felis,multumesc>:d<


  4. Wow, excelenta idee pentru maine dimineata. Super faina prezentarea!


  5. labonnebouche, multumesc.
    pofta mare!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email