zurli

Ou-in-chifla

Ou-in-chifla

Ou in chifla

 

Un mic dejun mai „de fitze”:)) daca luam in considerare faptul ca puteam praji oul in tigaie in doua minute:)).
Daaaar, cum mie imi place ce e nou si frumos…

Ingrediente Ou in chifla:

  • 4 chifle
  • 4 oua
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • unt

Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit.
Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei.
In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou.
Punem cate putina sare,piper si boia.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute.
Scoatem si punem cascaval ras si bagam inapoi la cuptor pana se rumeneste usor.

ponturi:
Cred ca „faza” cu 15-20 minute e pentru cuptoare electrice sau d-alea care au flacara si deasupra.Pentru un cuptor normal, cum e al meu…nu e prea ok.
De ce?Pai chifla se incalzeste prima si pana incepe sa se faca oul se intareste/usuca prea tare.
Deci, ce e de facut?
Eu zic asa: dupa ce punem chiflele in tava, le acoperim cu folie de aluminiu si le invelim bine.
Dupa cele 15-20 minute , atunci cand punem cascavalul, scoatem si folia.
Astfel vom obtine un mic dejun cu o chifla cu coaja usor ,usor crocanta,miez cald si moale si outz numa’ bun de papat.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Foarte faina reteta!!!! Exact aseara ma uitam pe un blog si am vazut aceasta reteta si am zis ca as face-o azi de dimineata dar nu aveam chifle si nici de unde sa cumpar:)
    Foarte fain..am sa o fac si eu ,.,,in viitorul apropiat


  2. super prezentare gabbitzo!!!!!!!!pup:*


  3. Pupici, Bianca.
    Toate 4 s-au papat dimineata.
    Si copiilor le-au placut.
    Noi am papat si cu laptic.

    Felis,multumesc>:d<


  4. Wow, excelenta idee pentru maine dimineata. Super faina prezentarea!


  5. labonnebouche, multumesc.
    pofta mare!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Icre de chia

Icre de chia

Reteta Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa 1 lingura de smantana vegetala sare dupa gust zeama de la o jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei de masline (sau ulei […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email