Ou-in-chifla

Ou-in-chifla

Ou in chifla

 

Un mic dejun mai „de fitze”:)) daca luam in considerare faptul ca puteam praji oul in tigaie in doua minute:)).
Daaaar, cum mie imi place ce e nou si frumos…

Ingrediente Ou in chifla:

  • 4 chifle
  • 4 oua
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • unt

Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit.
Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei.
In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou.
Punem cate putina sare,piper si boia.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute.
Scoatem si punem cascaval ras si bagam inapoi la cuptor pana se rumeneste usor.

ponturi:
Cred ca „faza” cu 15-20 minute e pentru cuptoare electrice sau d-alea care au flacara si deasupra.Pentru un cuptor normal, cum e al meu…nu e prea ok.
De ce?Pai chifla se incalzeste prima si pana incepe sa se faca oul se intareste/usuca prea tare.
Deci, ce e de facut?
Eu zic asa: dupa ce punem chiflele in tava, le acoperim cu folie de aluminiu si le invelim bine.
Dupa cele 15-20 minute , atunci cand punem cascavalul, scoatem si folia.
Astfel vom obtine un mic dejun cu o chifla cu coaja usor ,usor crocanta,miez cald si moale si outz numa’ bun de papat.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Foarte faina reteta!!!! Exact aseara ma uitam pe un blog si am vazut aceasta reteta si am zis ca as face-o azi de dimineata dar nu aveam chifle si nici de unde sa cumpar:)
    Foarte fain..am sa o fac si eu ,.,,in viitorul apropiat


  2. super prezentare gabbitzo!!!!!!!!pup:*


  3. Pupici, Bianca.
    Toate 4 s-au papat dimineata.
    Si copiilor le-au placut.
    Noi am papat si cu laptic.

    Felis,multumesc>:d<


  4. Wow, excelenta idee pentru maine dimineata. Super faina prezentarea!


  5. labonnebouche, multumesc.
    pofta mare!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email