zurli

Ou-in-chifla

Ou-in-chifla

Ou in chifla

 

Un mic dejun mai „de fitze”:)) daca luam in considerare faptul ca puteam praji oul in tigaie in doua minute:)).
Daaaar, cum mie imi place ce e nou si frumos…

Ingrediente Ou in chifla:

  • 4 chifle
  • 4 oua
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • unt

Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit.
Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei.
In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou.
Punem cate putina sare,piper si boia.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute.
Scoatem si punem cascaval ras si bagam inapoi la cuptor pana se rumeneste usor.

ponturi:
Cred ca „faza” cu 15-20 minute e pentru cuptoare electrice sau d-alea care au flacara si deasupra.Pentru un cuptor normal, cum e al meu…nu e prea ok.
De ce?Pai chifla se incalzeste prima si pana incepe sa se faca oul se intareste/usuca prea tare.
Deci, ce e de facut?
Eu zic asa: dupa ce punem chiflele in tava, le acoperim cu folie de aluminiu si le invelim bine.
Dupa cele 15-20 minute , atunci cand punem cascavalul, scoatem si folia.
Astfel vom obtine un mic dejun cu o chifla cu coaja usor ,usor crocanta,miez cald si moale si outz numa’ bun de papat.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Foarte faina reteta!!!! Exact aseara ma uitam pe un blog si am vazut aceasta reteta si am zis ca as face-o azi de dimineata dar nu aveam chifle si nici de unde sa cumpar:)
    Foarte fain..am sa o fac si eu ,.,,in viitorul apropiat


  2. super prezentare gabbitzo!!!!!!!!pup:*


  3. Pupici, Bianca.
    Toate 4 s-au papat dimineata.
    Si copiilor le-au placut.
    Noi am papat si cu laptic.

    Felis,multumesc>:d<


  4. Wow, excelenta idee pentru maine dimineata. Super faina prezentarea!


  5. labonnebouche, multumesc.
    pofta mare!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Print Friendly, PDF & Email